DP-UG’nin kalelerinden birisi sayılan Lefke’de kendilerine söz verildiği halde halen işe alınmayan DP’liler bugün DP Lefke İlçe binasına siyah çelenk koyuyor.

 Lefke DP örgütü çevrelerinden edinilen bilgilere göre bugün 22 Şubat günü Lefke’de DP UG binasına bölgede yapılan parti dışı haksız istihdamları protesto etmek amacıyla saat 14.00’de siyah çelenk konacağı öğrenildi.

 SİYAH ÇELENK’İN ALINMASI İÇİN GÖREV VERDİ

 Lefke DP Örgüt Binasına konması düşünülen ‘Siyah Çelenk’ ile ilgili yapılan araştırmada DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın siyah çelenk konacağı bilgisini aldığı öğrenildi. Denktaş’ın siyah çelenk’in alınması için Özel Kalem Müdürü Çelebi Ilık ile bölgede en güvendiği isimlerden bir tanesi olan ve sağ kolu olarak nitelendirilen Ekrem Gazi Özuysal’ı görevlendirdiği öne sürülüyor..

 SÖZ VERDİLER AMA YAPMADILAR

 DP-UG çevrelerinden güvenilir bir kaynak yaptığı açıklamada, evet bugün DP Lefke Örgüt binasına siyah çelenk konacağı doğrudur. İdare Amirimiz Abdullah Boz birçok kez bize sürekli olarak istihdam konusunda söz verdi. Sanırın 4 kişi işe alındı ama söz verilenlerin sayısı toplamda yanlış hatırlamıyorsam 25-30 kişidir. Ama sonra verilen sözler yerine getirilmedi dedi.

 SİYAH ÇELENK KOYUP GEREKİRSE İSTİFA EDECEĞİZ

 Ayni kaynak açıklamasına devamla, Örgüt Başkanı Özkan Mavioğlu da İdare Amirimiz gibi sürekli olarak bizlere söz verdi. Ancak o da verdiği sözlerin arkasında durmadı. Serdar Bey bizlere işe alınacağımız konusunda söz verdi ama Özkan Bey ile Abdullah Bey’lerin söz verip yapmaması hem bizi hemde Serdar Beyi zor durumda bıraktı. Bu nedenle bize başka bir alternatif bırakmadılar. Siyah Çelenk’i koyacağız ve gerekirse de DP’den istifa edip ayrılacağız ifadesinde bulundu.

 İŞLERİ YAVAŞLATIYORLAR

 Lefke DP örgütü çevrelerinden bir başka kaynak ise yaptığı açıklamada, abi bunlar hep kendilerine işlerler. Bizi düşünen yok. Arkalarından koştuk. Bize işe girme sözü verdiler. Sözlerini tutmadılar. Yalan doğru bilmiyorum ama İdare Amirinin inşaat yapacak diye Kalkınma Bankasından 2.5 milyon kredi istediğini, ancak teminatlarının yetersiz olması nedeni ile bu krediyi Kalkınmanın kendisine vermediğini, bu nedenle canı sıkıldığından işleri yavaşlattığı söyleniyor. İnşallah bu söylenti yalandır. Ama şayet bu söylenti doğru ise yazık hemde çok yazık. Serdar Bey kime söz verdiysek işe alınacak demesine rağmen demek ki bu arkadaşlar işe girmemizi bu nedenle geciktiriyorlar. Ben ve bazı arkadaşlarım gerekirse DP’den istifa edeceğiz ifadesinde bulundu.

Kıbrıs Sözcü