Bertuğ Topal

Demokrat Parti Ulusal Güçler, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin sorumluluktan kaçmak istememesinin ardından hükümeti formüllerinin artması ile kilit noktaya geldi.

Demokrat Parti’nin kilit noktaya gelmesinin ardından DP içerisinde de görüşler bir bir ortaya çıkıyor.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, dün Havadis’e yaptığı açıklamada partideki üyelerin de milletvekilleri gibi kafasının karışık olduğunu ifade etti.

DP’li milletvekillerinin ise bir hükümete girme noktasında hem fikir olduğu ancak hangi formül içerisinde yer alacağı noktasında fikir ayrılığına düştüğü açık olarak görülüyor.

Denktaş: Kafalar karışık

Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Havadis’e yaptığı açıklamada parti içerisinde kafaların oldukça karışık olduğunu kaydederek, kiminle hükümete girileceği noktasında nihai kararın henüz ortaya çıkmadığı söyledi.

Denktaş, parti içerisinde hem Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne hem Ulusal Birlik Partisi’ne hem de DP’den ayrılan bağımsız milletvekillerine karşı tepkiler olduğunu kaydetti.

Denktaş, hükümete girilmesi noktasında bir tavrın olduğunu ancak hangi parti ile girileceği konusunun ileriki günlerde netlik kazanacağını söyledi.

Görüşmeler protokol üzerinden

Denktaş, hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde UBP ve CTP ile görüşmeler yaptığını, görüşmelerin daha çok Türkiye ile KKTC arasında imzalanacak ekonomik protokol üzerine şekillendiğini söyledi.

Denktaş, ekonomik protokol konusunda çıkış ve tutum noktalarında görüş birliğine ulaşmaları halinde yarın toplanacak parti meclisinde konunun değerlendirileceğini belirtti.

Hükümetin hangi parti ile kurulacağının sonraki aşamada değerlendirileceğini dile getiren Denktaş, “Hangi tarafa gidileceği konusunda bir şey söylemek için çok erken” dedi.

Arabacıoğlu: Bağımsızlar sıkıntı olur

DP Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, hükümet noktasında DP’den ayrılarak bağımsız kalan milletvekillerinin ileriki dönemde olası bir UBP-DP hükümetinde sıkıntı yaratabileceği görüşünde.

Arabacıoğlu, DP’den istifa eden milletvekilleri ile 2 yıl önce gönül bütünlüğü bir işe başladıklarını ifade ederek “keşke partiden ayrılmasalardı” diye konuştu.

Bağımsızların nisap sıkıntısı yaratabileceği endişesini taşıdığını ifade eden Arabacıoğlu, bu konuların hepsinin bugünkü parti meclisi toplantısında konuşulacağını belirtti.

UBP ile koalisyon noktasında bir sıkıntılarının olacağını düşünmediğini ifade eden Arabacıoğlu, “Parti içerisinde UBP’den fazla bağımsızlara yönelik bir tavır var. Bu da rahatsızlık yaratır” diye konuştu.

Berova: Bu hafta içerisinde ne olacaksa olacak

Cumhuriyetçi Türk Partisi ile bir koalisyon hükümeti kurulmasına karşı olduğu bilinen Demokrat Parti Girne Milletvekili Özdemir Berova, şu an için nihai bir sonucun ortada olmadığını kaydederek, bugünkü Parti Meclisi toplantısında konunun enine boyuna değerlendirileceğini belirtti.
Berova, “Elbette bir sonuç çıkacak. Ülke hükümetsiz kalmayacak. Her ne olacaksa bu hafta içerisinde olacak” dedi.

Alanlı: CTP bizi yaraladı

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve DP İskele Milletvekili Hüseyin Alanlı ise Havadis’e yaptığı açıklamada genel başkanlarını partilerle görüşmesi noktasında yetkilendirdiklerini ifade ederek “Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra CTP’nin biz karşı yaptığını daha unutamadık. UBP de bazı şeyler yaptı ama o yaralar biraz kapandı. Grubun tavrı UBP-DP yönündedir.