Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde önemli rol oynayan, Toplumsal Direniş yıllarının tüm aşamalarında görev almış, Erenköy dahil birçok cephede görev yapmış TMT kurucularından eski Sağlık Bakanı ve milletvekili Dr. Burhan Nalbantoğlu, cumartesi, mezarı başında anılacak.

Nalbantoğlu’nun ailesi tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Kıbrıs Türk halkının demokratikleşme sürecinde ön safta yeralan; KKTC’nin tüm sağlık altyapısında imzası olan TMT kurucularından eski Sağlık Bakanı ve milletvekili Dr. Burhan Nalbantoğlu, 36’ncı ölüm yıl dönümünde anılacaktır.

Nalbantoğlu, Gazimağusa milletvekilliği sürerken, Meclis Komitesi toplantısında yaşanan şiddetli bir tartışma sonunda beyin kanaması geçirerek, özel bir uçakla Ankara’ya götürülmüş, ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

KKTC’nin, onun adını taşıyan merkezi ve en büyük hastanesi olan ‘Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ tüm karşı çıkışlara karşın, onun ısrarlı takibi, vizyon ve öngörüsüyle ortaya çıkmış hatta hastanenin yapılışında bizzat çalışmıştı.

Her geçen yıl değeri daha iyi anlaşılan Dr. Burhan Nalbantoğlu’nu Anma Töreni, 6 Şubat 2016 Cumartesi günü saat 11.00’de Lefkoşa Kabristanlığı’ndaki kabri başında yapılacaktır.”