Suna ERDEN 

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde sular durulmuyor. Doktor istifaları ile gündeme gelen hastanede bu kez Kardiyoloji servisinde görevli Kalp Hastalıkları Uzmanı Dr. Erkut Aşıcıoğlu istifa etti. Salı günü istifa mektubunu veren Aşıcıoğlu, hekimlerin birçok sorun ile boğuştuğunu, gelinen noktada istifa etmek zorunda kaldığını söyledi. 

Star Kıbrıs’a konuşan Aşıcıoğlu, yıllardır yaşanan olumsuzlukların birikerek bugün istifaya dönüştüğünü söyledi. Aşıcıoğlu, istifa mektubunu sunmuş olmasına rağmen nöbetlerini tuttuğunu ifade ederek, Umarım istifalarımız bazı şeyleri değiştirir” dedi. 

ALETLER SÜREKLİ BOZULUYOR, KORİDORLARDA REÇETE YAZIYORUM 

Aşıcıoğlu, “Birikmiş izinlerim vardı. İzinlerim bitince artık geri dönmeyeceğime ve istifa ettiğime dair mektubu verdim” dedi. Geçtiğimiz günlerde 6 ay süre içerisinde ikinci iş yapan hekimlere soruşturma açılmayacağına dair açıklamanın çok talihsiz bir açıklama olduğunu kaydeden Aşıcıoğlu şunları söyledi: “Esas sorun bu değildir. Birçok sorun vardır. Mesele Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi her açıdan misyonunu tamamladı. Fiziki şartlar ve hekimlerin çalışma şartları çok kötü. Oksijen sistemleri, vakum sistemlerine kadar her sistem sürekli arızalanıyor. 15 yıldır orada çalışıyorum oturabileceğim bir odam dahi yok. Koridorlarda reçete yazıyorum. Hekimin hem maddi hem manevi olarak kafasının rahat olması gerekiyor ki verimli çalışabilsin. 

YILLARCA SÖZLEŞMELİ ÇALIŞTIRILDIM 

Aşıcıoğlu,2002 Ocak yılında sözleşmeli olarak işe başladığını, 8 yıl kadro açılmadığını ve 2009 yılında sınavla kadroya alındığını belirterek, “Bana Tek Tip Sosyal Güvenlik Yasası’ndan kadroya alındığım söylendi. Yani emekli olunca memur değil sigorta emeklisi olacağım. Bu şekilde hekimleri ikiye böldüler” şeklinde konuştu. 

HAYATIMA 47 DAKİKA AYIRAMADIM 

Bu sorunların yanı sıra personel sıkıntısı, uzun çalışma saatleri nedeni ile yaşamına vakit ayıramadığını, bunun karşılığında en küçük bir sorunda Sağlık Bakanlığı’nın hekimi korumak yerine hep suçlayıcı bir tavır takındığını kaydeden Aşıcıoğlu, “47 yaşındayım hayatımın 47 dakikasını dahi özel hobilerime ayıramadım” dedi. 

SORUNLAR DAĞ GİBİ 

Aşıcıoğlu, gelinen son noktada alt yapı, hekim maaşları, döner sermaye alt yapısı oluşturulmadan 6 ay sonra Genel Sağlık Sigortası’nın hayata geçirileceğine dair açıklamalar yapıldığını belirterek “İkinci iş yapan doktorlara soruşturma kapısının aralanmaya çalışılması, Serbest Hekimler Birliği’nin ikinci iş ile ilgili açtığı dava, özlük hakları ile ilgili çalışmalar yapılmadan tam güne geçilecek olması, hastaneye yatırım yapılmaması, toplum sağlığının hiçe sayılması gibi nedenlerden dolayı istifa etmeyi uygun gördüm. İzinlerimi doldurduktan sonra istifam geçerli olacak” şeklinde konuştu. 

Aşıcıoğlu, Kardiyoloji servisinde iki doktorun daha istifa etmeyi düşündüğünü belirterek “Umarım istifalarımız bazı şeyleri değiştirir” dedi.