Telsim’nden verilen bilgiye göre, her yıl farklı bir konu seçilerek gerçekleşen ve bu yıl “Dr. Fazıl Küçük ve Çocuk Sevgisi” konusu ile düzenlenen yarışmada dereceye girenler, başvuran 61 kişi arasından belirlendi.

Dereceye girenlere ödülleri çarşamba günü Milli Eğitim Bakanlığı’nda törenle verilecek. Ödül töreninde, kazanan öğrencilerin öğretmenlerine de sertifika verilecek.

Yarışmanın birincisine Vodafone Smart Tab II, ikincisine Vodafone Smart 4 Power, üçüncüsüne Vodafone modem ve yıllık 3GB internet hediye edilecek.

Ortaokul öğrencileri arasındaki yarışmada  TMK’dan Dilem Ömerağa “Ömrünü Geleceğimize Adadı” kompozisyonuyla  birinci,  YDK’dan Aysel Kutruza “Önce İyi Bir Devlet Adamı, Sonra Herkesin Babası” ile ikinci ve  Polatpaşa’dan Nejla Ender “Doktor Fazıl’ın Çocukları” ile üçüncü oldu.

Lise öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada ise The English School of Kyrenia’dan Gizem Ahmet Raşit “Büyük Lider’in Çocukları” ile birinci, Lefke Gazi Lisesi’nden Güldem Lord “Sıcak Bir Elin Dokunuşu” ile ikinci ve  TMK’dan Sude Doğan“Doktor Küçük’ün Çocukları” adlı kompozisyonu ile üçüncü geldi.