23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bu yıl İngiltere Kıbrıs Türk toplumunu temsilen KKTC’deki törenlere katılacak Dr Fazıl Küçük Türk Okulu Başkanı Özge Sipahi ve beraberindeki heyet KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Oya Tuncalı’yı ziyaret etti.

Ziyarette Eğitim-Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik de hazır bulundu.

Temsilcilikten yapılan açıklamaya göre,  KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Oya Tuncalı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü geleceğin teminatı çocuklara  armağan ettiğini belirterek, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak çocuklara hediye verdi.

Dr Fazıl Küçük Türk Okulu’nun İngiltere Türk Dili ve Kültürü Okulları içerisinde başarılı, büyük ve folklor alanında güçlü bir okul olduğunu kaydeden Tuncalı, okul yönetimini ve öğretmenlerini tebrik etti.

Çocuklardan, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularını hiç kaybetmemelerini ve eğitime çok önem vermelerini isteyen Tuncalı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle yapılacak törenlerde yer alarak, kendi vatanlarında bu coşkuyu yaşama fırsatını bulacaklarını ve bunun onlara farklı bir tecrübe katacağını belirtti.