Gözde Süreç Sarı

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Dr. Fazıl Küçük’ün anıt mezarında anma töreni düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ve askeri erkan, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın anıta çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti.

Tören, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla sona erdi.

Akıncı anıt özel defterine şunları kaydetti:

“Aziz Lider Doktor Küçük; 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 33. yılında seni rahmetle ve saygıyla anıyoruz.

Hayatını adadığın varoluş mücadelemiz sayesinde, Kıbrıs Türk halkının kaderi değişmiştir. En zor dönemlerde Kıbrıs Türk toplumuna yaptığın önderlik olmasaydı, kuşkusuz ki bugünlere ulaşmamız ve eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yeni bir geleceği kurabilmek için çalışmaya devam edebilmemiz mümkün olmazdı.

Her zaman halkımızla iç içe, omuz omuza sürdürdüğün mücadele sayesinde artık Kıbrıs Türk halkı kendi devlet örgütüne kavuşmuş, hedeflediğimiz federal yapının eşit kurucu ortağı ve iki temel taşından biri olarak yerini almaya hazır hale gelmiştir.

Yaptıkların hiçbir zaman unutulmayacak, verdiğin mücadele her zaman saygı ile anılacaktır. 
Ruhun şad olsun.”

1479129903.jpg

1479129893.jpg