Yaklaşık 100 çam ile 200 servi ağacının dikildiği etkinliğe Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da katılarak Salih Miroğlu ailesi ile partililerle birlikte fidan dikti.

Yaklaşık 100 çam ile 200 servi ağacının dikildiği etkinliğe Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da katılarak Salih Miroğlu ailesi ile partililerle birlikte fidan dikti.

Etkinliğe, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yanı sıra ana muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, UBP Girne İlçe Başkanı Kutlu Evren, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Dr. Salih Miroğlu Vakfı Başkanı Kamil Oygar, Salih Miroğlu’nun eşi Hayriye Miroğlu, kız kardeşleri Aysel Güreşçioğlu ile Günay Oygar, UBP Milletvekilleri İzlem Gürçağ Altuğra, Ahmet Kaşif ve Ersin Tatar ile partililer katıldı

EROĞLU: “SALİH MİROĞLU’NU UNUTTURMAMAK İÇİN GEREKEN NEYSE ONU YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ VE EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP Girne İlçe Örgütü ile Dr. Salih Miroğlu Vakfı’nın birlikte organize ettiği ağaç dikme etkinliğine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, etkinlikte merhum eski UBP Genel Sekreteri, milletvekili Salih Miroğlu anısına fidan diktiklerini söyledi.

“Salih Miroğlu’nu unutturmamak için gereken neyse onu yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Çok değerli bir dost, milletvekili, yüreği insan sevgisiyle dolu bir arkadaşımız idi. UBP Genel Başkanlığı’na geçeceği bir dönemde genç yaşta hakkın rahmetine kavuştu” diyen Eroğlu, her şeye rağmen Miroğlu’nu kalplerde yaşatmayı sürdüreceklerini kaydetti.

O’nun UBP ile halkın hiçbir zaman unutamayacağı değerli bir doktor, insan ve siyaset adamı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Miroğlu’nu her yıl ölüm yıldönümleri yanında bu tür etkinliklerle anmaya devam edeceklerini belirtti.

ÖZGÜRGÜN: “TOPLUMA MAL OLMUŞ DEĞERLİ BİR SİYASETÇİMİZDİ”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de bugün merhum eski genel sekreterleri Dr. Salih Miroğlu için oluşturulan korulukta, anısını yaşatmak için fidan diktiklerini belirterek, her yıl düzenledikleri etkinlikte fidanların büyüyüp yeşerdiğini görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Dr. Salih Miroğlu için “topluma mal olmuş değerli bir siyasetçilerimizden birisiydi” diyen Özgürgün, O’nun tüm kesimler tarafından sevilen biri olduğunu kaydetti.

Hüseyin Özgürgün, Miroğlu’nu erken yaşta kaybetmenin burukluğu yanında değerli bir siyaset adamı yetiştirmenin de gururu içinde olduklarını dile getirdi.

OYGAR: “KORULUĞA 100 ÇAM, 200 ADET DE SERVİ DİKTİK”

Dr. Salih Miroğlu Vakfı Başkanı Kamil Oygar ise konuşmasında 9 yıl önce yitirdikleri Dr. Salih Miroğlu anısına oluşturdukları korulukta her yıl fidan dikim etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek, bugünkü etkinlikte yaklaşık 100 çam, 200 de servi fidanbı dikildiğini kaydetti.