Suna Erden

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kardiyoloji bölümü şefi Dr. Gülgün Vaiz tehdit mektubu aldı. Vaiz, “Son yaşanan olaylarla alakası olmasa da toplumun tansiyonu yükseldi” dedi 

Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kardiyoloji bölümü şefi Dr. Gülgün Vaiz tehdit mektubu aldı. Tehditlerle dolu mektubun 1 ay önce Türkiye’den posta yolu ile gönderildiği belirtildi. Eski bir hasta yakını tarafından tehdit edildiği öne sürülen Vaiz, Star Kıbrıs’a yaptığı açıklamada, 1 ay önce posta yolu ile tehdit mektubu aldığını ifade ederek, yaşanan tehdit olayının gündemdeki kürtaj skandalı ile bir alakası olmadığını ancak son günlerde yaşanan olayların toplumun tansiyonunu yükselttiğini söyledi. 

VAİZ: GÖREVİMİZ HAYAT KURTARMAK 

”Bizi görevimiz hayat kurtarmak, yaşatmak” ifadelerini kullanan Vaiz, “Eğer doktorları öldürürseniz sizi kim tedavi edecek” şeklinde konuştu. 

Doktorlar ve sağlık çalışanlarının risk altına çalıştıklarını ifade eden Vaiz, zaman zaman saldırıya uğradıklarını, tehditlerle karşılaştıklarını belirterek, son yaşanan olayla ilgili gerekli birimlere başvuruda bulunduğunu söyledi. Gülgün Vaiz, “Hakarete uğruyoruz. Taciz ediliyoruz” şeklinde konuşarak tartışma ve saldırı yerine herkes için hukuk yolunun açık olduğunu, sorunu olanın hukuka başvurabileceğini dile getirdi. 

"SÜREKLİ TEHDİT ALTINDAYIZ"

Kürtaj soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Fahri Karagözlü ile anestezi uzmanı Rasıha Serdaroğlu’nun anjiyo olması gerektiği yönünde rapor verdiği için eleştirilen Vaiz, “Biz doktorlar savcı değiliz, hâkim değiliz. Hastane kapıları sonuna kadar herkese açıktır. Suçlu olsun ya da olmasın herkese bakmakla yükümlüyüz” dedi. 

Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kardiyoloji bölümü şefi Dr. Gülgün Vaiz, iki zanlı hakkında verilen sağlık raporunda yanlış bir şey olduğunu düşünenlerin de istedikleri zaman inceleme yapabileceğini dile getirerek, “ İşlemlerimiz ortadadır. Denetime açıktır. Varsa şüphe kontrol edebilirler” dedi.