Yaklaşık bir yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zerrin Akalın anısına park oluşturuldu.

Ortaköy’de, Dr. Akalın ailesinin evinin de bulunduğu bölgedeki park, cumartesi günü düzenlenecek etkinlikle ağaçlandırılacak.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa İlçesi Ortaköy Ocak Örgütü’nün organizasyonu  ve Tabipler Birliği, Diyaliz-Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği, Lefkoşa Türk Belediyesi ile Sağlık Dernekleri Platformu’nun desteğiyle saat 16.30’da düzenlenecek etkinlikle park alanına zeytin, defne, harnıp ve narenciye ağaçları dikilecek.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Tufan Erhürman, parkın geliştirilmesi için planlanan projenin ilk etabı olan ağaçlandırma etkinliğine katılım için çağrı yaptı.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin CTP’li meclis üyeliğini de yapmış olan Akalın’ın Lefkoşa halkı ve genelde Kıbrıs halkı için verdiği hizmetlerin unutulmayacağını kaydeden Erhürman, şunları kaydetti:

“Zerrin Akalın partimizin, partililerimizin ve Kıbrıs Türk halkının asla unutmayacağı, unutturmayacağı, çok erken, çok zamansız kaybettiğimiz bir değerdir. Akalın’ın düşüncelerini ve ideallerini yaşatmak bundan sonra bize düşmektedir. Bu park, onu asla unutmayacağımızın, unutturmayacağımızın en güzel sembolü olacak.”