Melin Dobran

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde dün saat 10.00 civarında ilginç bir kaza meydana geldi. Direksiyon başında fenalaşarak hastane içinde kaza yapan sürücünün duran kalbi, doktorların büyük uğraşları sonucu tekrar çalıştırıldı ve hasta yoğun bakıma alındı. Üzücü olaydan sonra hastaneye gelerek yetkililerden bilgi alan yakınları, İbrahim Karabulut’un hayata tutunması için dua etti.

İddiaya göre göğsü sıkışan 55 yaşındaki İbrahim Karabulut, bakınmak için hastanenin yolunu tuttu. Hastaneye girdiği sırada direksiyon başında fenalaşan Karabulut, Thalassaemia merkezi önünde park halinde duran ve İbrahim Solmazcan’a (E-42) ait, KT 584 plakalı araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle park halindeki araç kaldırım üzerine savrulurken, Karabulut yönetimindeki GZ 833 plakalı araç ise hurma ağacına çarparak durabildi. 

“Durumu kritik”

Konuyla ilgili olarak Diyalog’a konuşan Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersan Berksel, şunları kaydetti, “Hasta muhtemelen kalp krizi geçirdiğini fark etti ve hastaneye ulaşmaya çalışıyordu. Muhtemelen direksiyon başında kalbi durdu ve kontrolünü kaybederek kaza yaptı. Oradan rast gele geçen doktor, kazayı gördü ve hemen koşup hastanın yanına gitti. Muhtemelen kalp durduğu için kaza yaptı. Doktorlar hastanın kalbini çalıştırmayı başardı. Muhtemelen kalp krizidir diye hemen içeriye alarak anjiyo yaptılar ve tıkalı olan ana damara stent taktılar. Hastamız halen yoğun bakımda ve durumu ciddidir. Hastanın geleceğini belirleyecek olan şey ise kalbin durmuş olduğu sürede beyinde oluşan hasardır. Kısacası kalbi tamamen toparladılar. Kalbin çalışmadığı sürede beyinde ne gibi hasar oldu bilemeyiz. Hasar oluşmadıysa hasta normal hayatına dönecektir.”