Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın (KTSO) şemsiye stant organizasyonu altında “North Cyprus” (Kuzey Kıbrıs) markasıyla Dubai’de katıldığı World Of Perishables Expo Middel East (WOP 2014) Fuarı sona erdi. Fuara KTSO şemsiyesi altında katılan firma temsilcilerinin, etkinliğin beklentilerini fazlasıyla karşıladığını söyledikleri bildirildi.

KTSO’dan yapılan açıklamada, fuarda KTSO şemsiye stantı altında beş firmanın katıldığı, özellikle nar ve patatesin büyük ilgi gördüğü, Hal 7-8’de düzenlenen yaş meyve sebze fuarında North Cyprus standını ziyaret edenlerin, “wonderful” cinsi nara büyük ilgi gösterdiği kaydedildi.
Narın yanı sıra, Kıbrıs Patatesi’ne de ilginin yoğun olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“İthalatçı firmalar özellikle büyük boy patates talebinde bulundu. Narenciyede ise, mandarin yönünde talepler oldu.

İlk kez katılım gerçekleştirilen etkinlikte, narenciye, nar ve patates ürünlerimiz sergilendi. Alnar Ltd., Pergamos Agri Trade Ltd., Ekosis Ltd., Akdeniz Narenciye İhracatçıları Birliği ve Kıbrıs Türk Narenciye ihracatçıları Birliği, 60 metrekarelik stant alanında yer aldı.

Fuar katılımcısı firmalar, ilk kez bu fuara katılmalarına rağmen gördükleri ilgi ve organizasyonun beklentilerinin üzerinde olduğunu söyledi.

Çok ciddi alıcı firmalarla temas kurma şansı yakaladıklarını kaydeden katılımcılar, ‘Ürünlerimize gösterilen ilgiden fazlasıyla memnunuz. Çok iyi organize edilmiş bir fuar. Standımız da oldukça güzel ve iyi bir noktadaydı’ dedi.

Özellikle nar ve patatese gelen taleplerin çok ciddi boyutlarda olduğunu belirten katılımcılar, ‘Bazı talepler ülke üretimini zorlayacak boyutlarda oluyor. Binlerce ton üzerinde yıllık anlaşmalar yapmak isteyen firmalar çıkıyor. Bu firmalarla yüz yüze görüşmek ve iletişim kurmak bizler için çok önemli. Fuarın devamı bu ilişkilerin gelişmesi ve iletişimin güçlenmesi açısından önemli’ diye konuştu.

Narenciye pazarlama alanında faaliyet gösteren firmalarımız ise, daha önce çalıştıkları çeşitli ülkelerden alıcı firmalarla bir araya gelip yüz yüze görüşme imkanı bularak güven tazeledi. Katılımcılar ayrıca, KTSO’nun organizasyonundan duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

KTSO Fuarlar Koordinatörü Çağlar Türk, oda olarak yurtdışı fuarlarına ve ihracata büyük önem verdiklerini ifade ederek, ‘Bu fuara ilk kez katılmamıza rağmen oldukça memnun ayrılıyoruz. Tüm katılımcılarımız fuarın beklentilerinin üzerinde iyi geçtiğini söylemesi bizleri memnun etti.

Ayrıca bu fuarda pazar araştırması için gelen heyet de, rakipleri ve pazarı tanıma fırsatı buldu’ dedi. Fuar katılımcıları yarın akşam KKTC’’ye dönecek.”