Melin Dobran

Güzelyurt’ta faaliyet gösteren İnci Park Düğün Salonu sahibi F.B, geçtiğimiz hafta sonu havaya ateş açma olayının, kamuoyuna tamamen yanlış aktarıldığını söyledi. 26 Temmuz Pazar gecesini 27 Temmuz Pazartesi’ne bağlayan gecede, gelin ve damat aileleri arasında saat 21.00 civarında salonda sözlü tartışma yaşandığını dile getiren F.B. bu tartışmanın düğün sonunda kavgaya dönüştüğünü, öfkeli kalabalığın işyerine ve ailesine zarar vereceği endişesiyle kendisinin havaya ateş etmek mecburiyetinde kaldığını anlattı.

“Üstüme yürüdüler”

F.B. başından geçen olayı şöyle anlattı, “Düğünün gerçekleştiği sırada büfemde satış yapıyordum. Saat 21.00 civarında sözlü olarak ailelerin tartıştığını gördüm. Hemen polisi aradım. Polis, ‘Doğancı’da başka bir şikâyete geldik. İşimiz bitince geliriz’ dedi. Gelen giden olmadı. Düğünde 100’den fazla kişi vardı. Bir anda kalabalığın kavga ettiğini gördüm. Yanlarına gidip, ‘yapmayın, kavga etmeyin’ dedim. Kavga edenler bir anda benim üstüme yürümeye başladı. 

“Evimin bütün camları kırıldı”

Ben de eve girmek için koştum. Arkamda içki şişesi fırlattılar. Eve girip kapıyı kapattım. Biri kapıyı zorladı, diğeri camdan girmeye çalıştı. Bu esnada evimin camlarını kırdılar. Ben de kalabalığın dağılması için, tasarrufumdaki adıma kayıtlı ve ruhsatı olan av tüfeği ile havaya iki el ateş açtım. Polis gelip beni karakola götürdü. İfadem alındıktan sonra serbest bırakıldım. Evimin neredeyse bütün camları kırıldı. Benim zararımı kim karşılayacak?”