Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün MİT TIR'ları soruşturmasında tutuklanmasına yapılan itiraz reddedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen MİT TIR'ları soruşturma kapsamında 26 Kasım'da tutuklanan Dündar ve Gül'ün avukatları, tutuklama kararına itiraz etmişti.

İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne sunulan itiraz dilekçesinde, "Biz üzerimize düşeni yapıyor ve Anayasa'ya, yasalara, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırı tutuklama kararlarına itiraz ediyoruz. Gerisi sizin bileceğiniz iş. Tercih ve sorumluluk sizindir" denildi.

Dün yapılan itiraz üst mahkeme tarafından reddedildi.

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül, MİT TIR’ları soruşturmasında 26 Kasım 2015'te "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme", "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etme", "Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama" suçlarını işledikleri iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Dündar ve Gül, Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.