Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) organizasyonunda Sağlık Bakanlığı, Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği, Türkiye Organ Nakli Vakfı, Organ Nakli Koordinatörleri Derneği ve Türk Yoğun Bakım Derneği katkılarıyla Tıp Haftası etkinlikleri çerçevesinde yarın “Dünya Böbrek Günü Semineri”, Cumartesi de “Dünya Böbrek Günü Yürüyüşü” gerçekleştirilecek.

KTTB’den yapılan açıklamaya göre, hem halka açık bilgilendirme hem de hekimler ve sağlık personeline yönelik bilimsel içerikli seminer olarak tam gün planlanan ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ev sahipliğinde saat 09:30’da başlayacak etkinliğin açılışına Meclis Başkanı Sibel Siber, Sağlık Bakanı Salih İzbul ve Türkiye Organ Nakli Vakfı Organ Nakli Koordinatörleri Derneği Başkanı katılacak.

Etkinlikte ayrıca geçen yıl vefat eden Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Zerrin Akalın anılacak.

Açıklamada 12 Mart Cumartesi günü ise saat 11.00’de Lefkoşa Dereboyu’ndaki Pronto Çemberi’nden başlayarak Coşkuner Beer Garden önünde tamamlanacak olan “Dünya Böbrek Günü Yürüyüşü”’nün Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği organizasyonunda yapılacağı belirtildi.