3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü, çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nun düzenleyeceği etkinlikler çerçevesinde 3 Aralık Cumartesi günü saat 09.30’da Atatürk Büstü’ne, saat 09.50’de Dr. Fazıl Küçük Anıtı’na ve saat 10.00’da Rauf Raif Denktaş Anıtı’na çelenk konularak, devlet ve hükümet yetkililerine ziyaretlerde bulunulacak.

Federasyona bağlı dernek başkanları ve temsilcileri saat 10.30’da Görmezler Derneği Mehmet Ali Tatlıyay Eğitim Kültür Salonu’nda basın toplantısı da düzenleyecek.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ve Federasyona bağlı Görmezler Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği, Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği, İşitme-Konuşma Engelliler Derneği ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği’nin ortak kararıyla, 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü’nde de, her yıl 15-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftası’na ek etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti.

BM kararıyla bu yıl 22. düzenlenip kutlanacak günün esas amacının, yaşayan engellilerin sesinin yükseltilmesine olanak sağlanması olduğuna işaret eden Yücetürk, etkinliklerin var olan sosyal ve ekonomik sorunların dile getirilmesinde yardımcı olacağını ve dolayısıyla devlet yetkililerinin dikkatlerinin çekilmesinin sağlanacağını belirtti.

5 BİN 300 ENGELLİ

Ayrıca gün dolayısıyla engelli-engelsiz dayanışması yapılarak, halkla bütünleşme sağlanmasının planlandığına işaret eden Yücetürk, Dünya Engelliler Dayanışma Günü’nün ülkede yaşayan 5 bin 300 engelliye kutlu ve mutlu olmasını diledi.