Hindistan'da yapılan uluslararası karikatür yarışmasında birinci olan 11 yaşındaki Sıla Eroğul, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde sergi açtı.

Sarımsaklı'da Ayvalık Belediyesi, Gemlik Belediyesi, Club Büyük Berk Hotel Resort'un katkılarıyla, Hotel Berk Chalet'de açılan sergide, genç kızın Hindistan'da ödül kazanan eserleri başta olmak üzere çizdiği birçok karikatürü sergilendi. Yaklaşık 100 karikatürün yer aldığı sergide zeytinin öyküsü ele alınıyor. Ailesinin yalnız bırakmadığı Sıla Eroğul, uluslararası bir yarışmada Türkiye'yi temsil ederek dünya birincisi olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bu benim ilk yarışmamdı. Son derece profesyonel ve usta sanatçılara ait karikatürler vardı. Yarışmada dereceye girebileceğime ihtimal vermiyordum. Ama benim de karikatürlerim çok iyiydi. Bu yüzden de o yarışmayı hak ederek kazandığımı düşünüyorum" dedi.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde İmam Hatip Lisesi 5. sınıf öğrencisi olan 11 yaşındaki Sıla Eroğul, geçtiğimiz aylarda Hindistan'da yapılan karikatür yarışmasında gençler kategorisinde dünya birincisi olurken, aynı yarışmada bir başka karikatürüyle de mansiyon ödülüne layık görülmüştü.