ST Dance Center kurucu eğitmenlerinden Tigin Hülagü Aytaçoğlu ve öğrencisi Aleyna Karacan, Antalya'da düzenlenen “'Dünya Latin Dansları Şampiyonası-Türkiye Ön Elemelerine” katılan şampiyon oldu.

ST Dance Center öğrencilerinden, Gençler Solo Bayan Salsa Kategorinde Aleyna Karacan birinciliği almaya hak kazanırken, Profesyonel Salsa Solo Erkek Kategorisi’nde ise ST Dance Center Kurucu Eğitmeni Tigin Hülagü Aytaçoğlu şampiyon oldu. Aytaçoğlu geçen yıl da KKTC’ye aynı kategoride şampiyonluk getirmişti.

Aleyna Karacan ve Tigin Hülagü Aytaçoğlu, aldıkları şampiyonluk ile her sene Aralık ayında binlerce yarışmacının katıldığı “World Latin Dance Cup - Miami” finallerine, yarı-finalden girmeye hak kazandı.

Geçtiğimiz sene yine Antalya’da birinci gelerek Kıbrıs’ı Miami’de temsil eden Tigin Hülagü Aytaçoğlu kategorisinde dünya genelinde 200’ü aşkın yarışmacı içerisinde finale kalarak Solo Erkek Kategorisinde ilk Türk finalist olarak yerini almış ve on birinci gelerek Kuzey Kıbrıs’ı temsil etmişti. Kıbrıs genelinde  bir ilke imza atarak, Dünya'nın en ünlü Latin Dansları Şampiyonası - Miami'ye Kıbrıs'tan katılan ilk isim Tigin Hülagü Aytaçoğlu olurken, kategorisinde de finale kalan ilk Türk olmuştu.

1464175842.jpg

Tigin Hülagü Aytaçoğlu yaptığı açıklamada, “Dans yalnızca bir yetenek işi değil, disiplinli çalışma ve sevginin bir ürünüdür” dedi.

Yarışmaların maddi olarak zor karşılandığını dile getiren Tigin Hülagü Aytaçoğlu, “Amerika’da yarışmak için gereken masrafları karşılamak gerçekten çok zor. Devletimizin bu konuda bizlere yardımcı olacağını ümit ediyorum. Elimden gelenin en iyisini yaparak ülkemizi ve dans okulumuzu en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Bu arada ST Dance Center öğrencileri de, Antalya’daki yarışma arifesinde Mambo gösterisi sunarak seyircilerden beğeni topladı.

1464175841.jpg

1464175843.jpg