KKTC Lions Kulüpler Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, KKTC Lions Kulüpleri Birliği  2015-2016 Dönem Başkanı Ezcan Özsoy başkanlığındaki heyet, Lefkoşa Atatürk Anıtı’na çelenk koydu daha sonra Lions kulüpleri  Osmanpaşa Caddesi ve Mehmet Akif Caddesi’nden Bedreddin Demirel Caddesi’ne yürüyüş yaparak, Lions hizmetlerini içeren yaftalar taşıdılar.

Gün dolayısıyla açıklama yapan Ezcan Özsoy, projeleri, hedefleri, misyon ve vizyonlarıyla ilgili bilgi verdi.

Özsoy, dünyada yaklaşık 50 bin Lions Kulübü’nde yaklaşık 1.35 milyon Lions’ın,  karşılıksız hizmet anlayışı ile insanlığın hizmetinde, az şanslı  ve imkanları yetersiz kişilere yaşamlarını kolaylaştıracak, kalitesini artıracak hizmetler sunduğunu belirtti.

Yeni bir çalışma döneminde görev üstlenecek olan KKTC Lions Kulüpleri Birliği’nin, birliğe bağlı 13 Lions, 4 Leo ve yıl içinde kurulacak yeni kulüplerle yaklaşık 500’ü aşkın üye için belirlenen hedefler ve Uluslararası Lions Kulüpleri  gelecek dönem Uluslararası Başkanı ve Türkiye’deki MD 118 Lionlarla dönem hedefleriyle uyum içinde çalışma programı hazırlayacaklarını kaydetti.

Özsoy açıklamasında Kuzey Kıbrıs Türk Lions’un misyon ve vizyonu ile ilgili de bilgi verdi.

Özsoy, “Misyonumuz; Kıbrıs Türk Milli Mücadele Liderlerimizin açtığı yolda, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda laik ve katılımcı demokrasinin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapmak, karşılıksız ve gönüllü hizmetler sunarak insani değerleri yüceltmek, ulusal ve uluslararası sevgi ve anlayış ruhu yaratarak ülkemiz insanının varoluş mücadelesiyle çağdaş dünya içindeki yerini almasını sağlamak. Bu konu için Kıbrıs Türk halkını bilinçlendirecek panel, seminer, konferanslar yapmak ilk hedeflerimiz arasında olacaktır” ifadesini kullandı.

Özsoy, Birleşmiş Milletlerde Ofisi bulunan tek sivil toplum örgütü olduklarını vurguladı.

Hedefleri ile ilgili de bilgi veren Özsoy, bunların çocukların sorunlarını gidermek,  yeni üyeler kazanmak, sayısı gittikçe azalan erkek ve aile üyeliklerini artırmak olduğunu kaydetti.

Özsoy, açıklamasında, verilmesi planlanan ödüller ve projelerle ilgili bilgi verdi.

Projeler arasında Lefkoşa’da İşitme ve Görme Engellilere Parkı, öğrenci bursları, gelir getirici organizasyonlara katılım, hastanelerle ortak sağlık projeleri, film yarışmaları bulunuyor.