DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde yapılan söz konusu testlerde Ulusoy, ilk olarak vücut kompozisyonu ve bazal metabolizma testlerinden geçti. Ulusoy’a daha sonra sırasıyla istirahat EKG’si, solunum fonksiyon testi, ağız içi basınç ölçümleri, maksimal oksijen tüketimi eşliğinde koşubandı egzersiz testi, vertikal sıçrama, dinamik denge ile izokinetik donanımla kas kuvvet ve endurans testleri uygulandı.

KKTC’de İlk

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu gözetiminde gerçekleştirilen söz konusu testlerde Prof. Dr. Harutoğlu, dünya dalış şampiyonunu DAÜ’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek bu kadar kapsamlı bir ileri performans değerlendirmesinin KKTC’de ilk kez DAÜ’de gerçekleştirildiğini de vurguladı.

Ulusoy, ilerleyen günlerde gerçekleştirmeyi planladığı rekor denemesi öncesi yaptırması gereken ileri performans değerlendirmeleri için DAÜ’yü tercih etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek spor yaşamı boyunca ilk kez bu kadar kapsamlı ve bilimsel testlerden geçtiğinin de altını çizdi. Ulusoy, ara verdiği üniversite eğitimine tekrardan DAÜ’de devam etme kararı aldığını da belirterek Spor Bilimleri programına kayıt yaptırdığını da vurguladı.

 

Ulusoy’dan Prof. Dr. Öztoprak’a Ziyaret

Dünya dalış şampiyonu Ulusoy Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirilen testler sonrasında DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ı makamında ziyaret etti. Söz konusu ziyaret sırasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirmeyi planladığı rekor denemesi öncesi uygulanması gereken testler için DAÜ’yü tercih ettiğini dile getiren Ulusoy, DAÜ’nün gelişimini her zaman takdir ettiğini bildirdi. Prof. Dr. Öztoprak, Ulusoy’u ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve DAÜ hakkında geniş bilgiler de vererek Üniversitenin akreditasyon çalışmaları hakkında Ulusoy’u bilgilendirdi. Söz konusu ziyarette DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici de hazır bulundu.