Dünyaca ünlü şairler, Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Şiir Festivali'nde buluştu.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleşen festivale dünyaca ünlü birçok şair ve şiir sever vatandaş katıldı. Adnan Özer tarafından sunumu gerçekleşen programda, Makedonya'dan Slave Gjorgjo Dimovski, Avustralya'dan Kit Kelen, Polonya'dan Marzanna B. Kielar, Belçika'dan Lies van Gasse ve Türkiye'den Ali Ural, Ali Ayçil ve Enver Ercan en şiirlerini okudu.

ENGELLİ ŞİİR SEVERLERE ÖZEL ETKİNLİK

İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği festival kapsamında ayrıca, engelli şiir severler de düşünülerek Küçükçekmece Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi'nde "Şiir İşaretleri" adı altında özel bir etkinlik de düzenlendi. Festival kapsamında Türk ve yabancı şairlerin özgeçmişleri vatandaşlarla paylaşılarak, şiirleri hakkında bilgi verildi.

5 gün sürecek şiir festivaline 10'u yurt dışından olmak üzere toplamda 18 şair katılıyor. Festival Türk şiirinin dünyaya tanıtılması, Türk şiirlerinin dünya dillerine çevrilmesi açısından son derece önem taşıyor. Festival 15 Kasım tarihine kadar İstanbul'un tarihi mekanlarında devam edecek. Festivale katılan diğer şairler ise şunlar:

Jacek Dehnel (Polonya), Balazs Szöllössy (Macaristan), Arpad Kollar (Macaristan),, Hüseyin Ferhad, İrfan Yıldız, İsmail Kılıçarslan, Janos Terey (Macaristan), Les Wicks (Avustralya), Milosz Biedrzycki (Polonya), Mustafa Akar, Müesser Yeniay.