Özlem Çimendal

Gazi Mağusa’da Doğu Akdeniz Üniversitesinin de giriş bölümünde yer alan Lefkoşa-Mağusa otobüs duraklarının hali görenleri utandırıyor. Üniversite kampüsüne giriş bölgesinde olduğu için Mağusalıların, öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin de yoğun kullandığı durağın bakımsızlığı ve görüntüsü içler acısı.

Gökçe de isyan etti

Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlisi Ulaş Gökçe ise konu hakkında sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada durağın görenleri utandıran görüntüsüne isyan ederek, “Burası bir durak. Öğrencilerin, Mağusalıların ve hocaların havaalanına, Lefkoşa ve Girne'ye yoğun olarak hareket ettikleri yer. Otobüs işletmeciliği alanında çalışan şirketlerin para kazandıkları bu mekanı neye çevirdikleri açıkça görülmektedir” dedi.

Durak dökülüyor, eski minibüs soğuktan korunmak için kullanılıyor

Biletçilerin beklediği, bir yazlık ve bir de kışlık derme çatma barınakların bulunduğu durağın etrafında atıl eski minibüslerin de bulunduğunu söyleyen Gökçe, atıl vaziyette olan minibüsün biletçiler tarafından kışlık olarak kullanıldığını ifade etti. Biletçilerin soğuktan korunmak için kullanılan paslanmış atıl vaziyetteki minibüsün görüntü kirliliği oluşturduğunu da dile getiren Gökçe, “Atıl vaziyette eski minibüs çalışmıyor, camları kırık. Getirip durağa atmışlar. Biletçiler yağmur ve soğuktan korunmak için burayı kullanıyor. Şimdi bir de yazlık mekan yapılmış. Ağaç dallarından, derme çatma sandalyelerden yapılmış yazlıkta güneşten korunuyorlar. Burası toz içinde, pislik içinde bir mekan” dedi.

6268634.jpg

“30 yıldır belediyeler, toplu taşıma isteyenlere deli gözüyle bakıyor”

Belediyenin duyarsızlığından da şikayet eden Gökçe, “Zaten belediye yok ve 30 yıldır belediye başkanları toplu taşıma isteyenlere deli gözüyle bakıyorlar. Bu işten para kazanan şirketler ise kendi çalışanlarına layık gördüğü külüstür bir araba ve ağaçlardan korunak” ifadelerini kullandı.

Mağusa’ya yakışmıyor

Belediye ve otobüs işletmelerinin bir araya gelerek Mağusa’ya yakışan güzel bir durak yaratamadığının da altını çizen Gökçe, “Biletçiler için bir kulübe yapılamamış. Mezuniyet törenlerinde herkes boy göstermeyi kahramanlık sanıyor ama binlerce öğrencinin kullandığı durağı düzeltecek bilince ulaşılmamış henüz. Göçmen ve İtimat herhalde bizim aramızda para toplayıp burayı mamur etmemizi ve onların hizmetine sunmamızı bekliyorlar. Çocukları okula taşıyan otobüslerin 50 yıllık olduğu ülkede Mercedes makam aracı alan hükümet gibi” şeklinde konuştu.

2340076.jpg

4468478.jpg