Hakan Yıldırım

Gazimağusa’ya bağlı Görneç köyünde ikamet eden 83 yaşındaki Düriye Sarı, yıllardır oturduğu evine, komşularıyla yaşadığı yol problemi nedeniyle ulaşımda güçlük çektiğini söylüyor…  

Mahkemeye intikal eden bu yol sorununda adli makamların vereceği karar bekleniyor. 

Diyalog’a konuşan Düriye nine, mahkeme sonuçlanıncaya kadar evine gelip gitmek için kullanmak zorunda olduğu yolun genişliğinin sadece 20 santimetre olduğunu belirterek, “Hasta olsam evime ambulans gelemez, bir afetle karşılaşsam itfaiye yolu kullanamaz. Yıllarca oturduğum evime ulaşım zorluğu çekiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım arık” diyerek dert yandı.

“İki ayak geçiş hakkı istiyorum”

Düriye Sarı, kendi evinin önündeki 2 evin bahçe sınırlarını belirlemek için yolu kapattığını kaydederek, daracık yolda yürümek zorunda kaldığını ve o yolu kullanırken de türlü sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Marketten alışveriş yapıp poşetleri taşıyamadığını, yolun buna müsait olmadığını dile getiren Duriye nine, yolu kullanırken bacağına da demir battığını ve doktora gitmek zorunda kaldığını söyledi. 

Yetkililere ve komşularına çağrı yapan Sarı, mahkeme sonuçlanana kadar insanlık namına kendisine iki ayak geçiş hakkı verilmesini rica etti.

Akçagil: Taraflar birbirine yardım etmeli

Diyalog'a konuşan Köyün muhtarı Nevzat Akçagil de tüm aileleri tanıdığını, hepsinin köyde çok değerli insanlar olduğunu dile getirerek, mahkeme sonuçlanana kadar tarafların bir birine yardım etmesini umduğunu söyledi.