Sağlık Bakanlığı, Girne Dağyolu’nda meydana gelen kazada yaralananların sağlık durumları hakkında açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamasında:

“Hastalarımızın durumları stabil seyretmekle birlikte yoğun bakımda ve serviste yatan hastalarımızın tedavileri hakkında yeni gelişmeler mevcuttur.

-İç organ yaralanması nedeniyle ameliyat edilen Türk Maarif Koleji öğrencisi Doğukan Hüryaşar (E-15) kritik durumu devam etmekte. Son çekilen kontrol tomografisine göre beyindeki kanamada ilerleme yoktur. Bugün itibarı ile hastanın batındaki dırenden gelen kan miktarında azalmıştır.

-Minibüs şoförünün eşi Ferah Mutluel (K-53) iç organ yaralanması nedeniyle ameliyat edilmişti. Hastanın durumu stabil seyretmektedir. Yapılan ameliyattan sonra durumunda iyileşme görülmektedir. Uygulanan tedaviye yanıt vermeye başlamıştır. Durumu iyiye gidiyor. Cuma günü cerrahi servise alınması planlanmaktadır.

– Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) öğrencisi Havva Kaymakamtorunları (K-17) da yoğun bakımda ancak bilinci açık ve komutlara kısmen yanıt veriyor. Durumu iyiye gidiyor. Bir süre daha yoğun bakımdaki takibi doktorlar tarafından uygun görülmektedir.

– 20 Temmuz Fen Lisesi öğrencileri Sude Dermay (K-16) belde tespit edilen kırıkları vardı. Dün ameliyata alınmıştır. Ameliyatı başarılı geçmiştir. Takip ve tetkikleri sürmektedir. Durumu iyiye doğru gidiyor.

– Sedat Semavi Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Abdullah Korkmaz (E-18) Plastik Cerrahi Servisi’nde, antibiyotik tedavisi görmektedir. Durumu iyiye doğru gitmektedir. Pazartesi günü taburcu edilmesi planlanmaktadır.

– Senem Töre (K-16) Beyin Cerrahi Servisi’nde, Senem için herhangi bir ameliyat planlanmamaktadır. Durumu iyiye doğru gitmektedir. Yarın itibarı ile taburcu edilmesi planlanmaktadır.

– Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) öğrencisi Kamil Meşeli (E-17) ortopedi servisinde tedavi altında olup, vücuttaki krıkları ile ilgili bu sabah ameliyata alınmıştır. Şu an itibarı ile Ameliyatı devam etmektedir. Ameliyat ardından durumu ile ilgili bilgi verilecektir.” dedi.