Devrim Demir

Kooperatif Merkez Bankası soygunuyla ilgili yaklaşık 5 aydır Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Bilay Çetereisi, tutukluluk süresinin dolması üzerine dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Aleyhine getirilen 10 davadan itham edilen ve suçlamaları kabul etmeyen Bilay Çetereisi’nin avukatı Menteş Aziz, duruşmada hazır bulunmadığı için savunma avukatı Gülten Çetereisi ve Başsavcılık yeni bir gün talebinde bulundu. 

Sanık Bilay Çetereisi, Ömer Güran başkanlığındaki Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıktı. Duruşmada Çetereisi’nin avukatlarından Menteş Aziz başka bir davası bulunduğu için huzurda hazır bulunmazken Gülten Çetereisi hazır bulundu.

Suçlamaları kabul etmemişti

Başsavcılık tarafından dosyası tamamlanan Bilay Çetereisi, 10 ayrı davadan itham edilerek suçlamaları kabul etmemişti. Aleyhine getirilen hiç bir suçlamayı kabul etmeyen Bilay Çetereisi’nin duruşması dünde başlayamadı. 

Dava 12 Ocak tarihine ertelendi

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran davayı 12 Ocak sabah saat 08.30’da görüşülmesine emir verdi. Ömer Güran ayrıca sanığın duruşma gününe kadar Merkezi Cezaevi’nde tutuklu kalmasına emir verdi.