KKTC'nin liman kenti Gazimağusa'daki Kaza Mahkemesi'nde iki inşaat firmasının davaları net bir sonuca ulaşmayıp ertelenince iki taraf arasında kavga çıktı. Olayda 20 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, Kaza Mahkemesi'nde duruşmaya çıkan Uçanok ve Hangünler adlı firmaların davalarının net bir sonuca ulaşmayıp ertelenmesi üzerine iki taraf arasında kavga çıktı. Uçanok firmasının yandaşı 80 kişilik grup, duruşma sonrası karşı grubu darp etti. Kavgaya karışan 20 kişi gözaltına alınırken, KKTC'de genelde çok seyrek görülen olay nedeniyle Polis Çevik Kuvvet ekibi Gazimağusa'daki Emniyet Müdürlüğü'nde bekletildi.

Olay yerinde bulunan büfenin işletmecisi, her iki tarafın da orada olduğunu, mahkeme esnasında içeri girdiklerini ve mahkeme sonunda büyük bir grubun kavga ettiğini belirtti. Park yerinde duran araca ciddi şekilde zarar verdiklerini söyleyen işletmeci, kendi büfesinin de zarar gördüğünü, kavga esnasında birçok masa ve sandalyelerin kırıldığını ve bu zararın karşılanmasını istediğini dile getirdi.