Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, KKTC genelindeki köylere yönelik başlattığı ziyaretler kapsamında Aydınköy ve Yayla köylerini ziyaret ederek, bakanlık icraatları ve Kıbrıs müzakere sürecine yönelik bilgiler verdi. Dürüst, ayrıca bölgenin eksiklikleri ve ihtiyaçları hakkında bölge halkından bilgi aldı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’e köy ziyaretlerinde Bakanlık Müsteşarı Bumin Paşa, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Rezan Özveri, Bakanlık Müdürü Salih Canseç, Karayolları Dairesi Müdürü Ahmet Aydın, Telekomünikasyon Dairesi Müdürü Enis Elagöz ve Plan Proje Müdürü Şifa Soğukpınar eşlik etti.

İlk olarak Aydınköy’ü ziyaret eden Dürüst, buradaki konuşmasına “Merak etmeyin, Güzelyurt verilmeyecek” sözleriyle başladı. Dürüst, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün, “Güzelyurt’un Rumlara iadesinin söz konusu olmadığı, Güzelyurt halkının bölgenin kalkınması ve gelişmesi için başlatmış olduğu yatırımlara devam etmeleri” yönündeki açıklamasını anımsattı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin de bu konudaki tavrının net olduğunu belirten ve Güzelyurt’un artık eski Güzelyurt olmadığını dile getiren Dürüst, şunları kaydetti:

“Şu anda Güzelyurt bir üniversite kenti haline gelmiştir. 2 üniversite ve birçok öğrenci yurduyla birlikte bir üniversite kenti haline gelen Güzelyurt’ta, üniversite sektörüne paralel olarak birçok sektör de hızlı bir gelişme göstermektedir. Bu da şunu göstermektedir ki artık Güzelyurt ve Güzelyurt bölgesindeki yerleşim yerlerimiz, makûs talihini yenmiştir.

Kıbrıs müzakere sürecinde elbette ki bir antlaşmanın olmasını biz de arzu ediyoruz. Ama bu nasıl bir antlaşma olursa olsun noktasında değiliz. Siyasal eşitliğimizin, adalete dayalı, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin Garantileri ile güvence altına alınmış bir antlaşmanın yanındayız. Bizler bir kez daha o günleri ne yaşarız ne de çocuklarımızın yaşamasına fırsat veririz.

Yarım asırdan fazladır süre gelen müzakereler bugüne kadar bir sonuç vermemiştir. Ancak 1983’de kendi siyasal irademizle, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi KKTC’nin kurulmasından bugüne kadar, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin de büyük katkıları ile artık KKTC tüm kurumsal yapısıyla, hukuksal ve siyasal düzenlemeleri ile bir devlet haline gelmiştir.

Bizlere düşen en büyük sorumluluk ve görev, bu devleti daha da güçlü hale getirmek, kendi halkımız için, daha çağdaş ve kaliteli bir yaşamı sunabilmektir. Bizler bunun için çalışıyoruz.”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, bir ülkenin ekonomik ve siyasal anlamda kalkınması ve gelişmesinin en büyük destekleyicisinin alt yapısal yatırımlar olduğuna dikkati çekerek, hükümet olarak bunun idraki içerisinde hareket ettiklerini söyledi.

Ada ülkesi olmaları dolayısıyla gerek karayolları anlamında gerek deniz gerekse de hava yolları açısından KKTC’nin gelişmesi ve kalkınması, bu alanların geliştirilmesi ile mümkün olduğuna vurgu yapan Dürüst, “Ercan havalimanı yeni terminal binasının hayata geçmesi ile birlikte, ülke ekonomimize büyük bir katkısı olacağı gibi, deniz limanlarımız ve karayollarımızdaki düzenlemelerin tamamlanması ile birlikte, bu ivme daha da yükselecektir. Bununla birlikte, bilişim sektörlerinde de ortaya koyacağımız atılımlarla KKTC’yi daha da güçlü bir noktaya taşıyacağız” diye konuştu.

1480243746.jpg

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, köy ziyaretlerindeki konuşmalarına Bakanlık olarak ortaya koydukları icraatlar konusunda da bilgiler verdi.

Dürüst, yıllardan beridir halkın siyasete olan güvensizliğini, söz verdikleri konuların ve projelerin tek tek hayata geçmesi ile birlikte ortadan kaldıracaklarını belirterek, icraatlarını şöyle anlattı:

“Göreve ilk geldiğimiz günlerde Gönyeli Çemberi ile ilgili projelerimizi paylaştık. Şu anda Gönyeli Çemberi projesi ihalesi tamamlanmış, ihaleyi alan firma tarafından çalışmalara başlayacak noktaya gelmiştir. Akıncılar yolumuz ile ilgili olarak da kararlı bir biçimde üzerine gittik ve şu anda yol yapım çalışmaları hızla devam ediyor. 2017 yılında, ortaya koyacağımız projelerimiz ile birlikte, KKTC’de ulaşım alanlarında büyük bir gelişme ve yenilik ortaya koyacağız. 2017 yılı KKTC’de ulaşım alanlarında yatırım yılı olacaktır.”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Aydınköy ve Yayla köylerine yönelik gerçekleştirdikleri ziyaretlerin, KKTC genelindeki diğer köylere de gerçekleştirdiğini, bunun nedeninin de halkı bire bir projelerle ilgili bilgiler vermek ve aynı zamanda halkın da isteklerini bire bir öğrenmek olduğunu söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Aydınköy ve Yayla köylerindeki halka yönelik yaptığı konuşmalarının ardından halkın sorunlarını dinledi, bölgenin ihtiyaçları konusunda bilgiler aldı ve halkın sorunlarını cevapladı.

1480243749.jpg