Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Kalavaç ve Görneç köylerini ziyaret ederek, devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Dürüst köy halkıyla bir araya gelerek, köylerin ihtiyaçlarını da dinledi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Bakan Dürüst ilk olarak Kalavaç köyüne giderek, köy kahvesinde halkla bir araya geldi.

Kalavaç Muhtarı Ömer Meraklı tarafından karşılanan Bakan Dürüst ve beraberindeki heyet, bir süre köy kahvesinde Kalavaç köylüleri ile bir araya geldi, köyün ihtiyaçları hakkında bilgiler aldı.

Bakan Dürüst burada yaptığı konuşmada, Kalavaç’ın, Kıbrıs kültürünü yaşatabilen ender yerleşim yerlerinden birisi olduğunu dile getirdi.

“MESARYA’YI GİRNE SAHİLLERİYLE BULUŞTURACAĞIZ”

Köylerin gelişmesinin ve köylerdeki kültürel yapının tanıtılmasının alt yapısal olarak gerçekleştirilecek projelerle mümkün olabileceğini belirten Dürüst, Görneç-Alevkayası yolunun bitmesiyle birlikte, Mesarya’dan Girne sahillerine bağlantı oluşturarak, Mesarya’yı Girne sahilleriyle buluşturacaklarını söyledi.

Dürüst, “Hem turizm açısından köylerimizin tanıtılması olanağı yakalanacak, hem de Mesarya köylerimizden, Girne sahillerine bağlantı olanağının yaratılması ile birlikte köylerimizin ziyaret edilebilirliğini de arttırmış olacağız” dedi.

1475584761.jpg

MERAKLI

Kalavaç Muhtarı Ömer Meraklı da, Bakan Dürüst’ün ziyaretlerinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Yıllardan beridir köyümüzü ziyaret eden ilk bakansınız. Bundan dolayı sizlere Kalavaç köyü adına teşekkür ederim” diye konuştu.

GÖRNEÇ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Kalavaç ziyareti sonrasında, beraberindeki Bakanlık heyeti ile birlikte Görneç köyünü de ziyaret etti

Görneç ziyaretinde çalışmaları devam eden Görneç-Alevkayası yolu hakkında da bilgiler veren Dürüst, yolun tamamlanmasının hem KKTC turizmine büyük katkı sağlayacağını, hem de bölgenin daha fazla ziyaret edilebilir bir konumda olacağını kaydetti.

“2017’DE ÖNEMLİ KARAYOLLARI PROJELERİ HAYATA GEÇECEK”

2017 yılının karayolları açısından önemli projelerin hayata geçeceği bir yıl olacağını vurgulayan Bakan Dürüst, ortaya konan tüm projelerin, yaşamı kolaylaştırmak ve trafikte güvenliği en üst seviyelere çekmek amacını taşıdığını belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Görneç ziyaretinin ardından, Görneç-Alevkayası arasında yapılan yeni yol çalışmalarını da inceledi.

1475584764.jpg