Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tekkan ve beraberindeki heyetle görüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Serhan Tekkan, limanların özelleştirilmesi konusunun hayata geçmesi halinde kendilerinin de görüş ve fikirleri olduğunu, birlikte yürütülecek çalışmalara hazır olduklarını kaydetti.

Dürüst, 1977’den beri en zor dönemlerde denizciliğe hizmet eden liman işçilerinin hizmetlerinin ülke adına önem teşkil ettiğini belirtti.

Değişen dünya konjonktürüne göre kurumların çağdaşlaşması ve değişmesi gerektiğine işaret eden Dürüst, yasal tüm çalışmalarda atılacak bir adımda ve yapılacak herhangi bir değişiklikte önerilere her zaman açık olduğunu vurguladı.

Dürüst, Mağusa Limanı’nın turizm açısından görselliği olan otantik bir görünüme sahip olduğunu, Mağusa Limanı’nın da yapılacak olası değişikliklerde liman işçilerinin görüşlerinin alınacağını söyledi.

Dürüst, ada ülkesinde denizlerden yeteri kadar yararlanılmadığını, ekonomiye daha fazla katkı sağlamak gerektiğini sözlerine ekledi.