Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Ağırdağ, Dikmen ve Şehit. Hasan Cafer İlkokullarını ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, okul yöneticileri ve öğretmenlerle sohbet ederek okullar hakkında bilgi alan Dürüst, ihtiyaçların en kısa sürede karşılanması yönünde girişim başlattı.

“Okullarımızın zaman zaman ihtiyaçları ve eksiklikleri gündeme gelebilir. Eğitimin dinamik yapısı dolayısıyla, ihtiyaçlar ve eksiklikler hiçbir zaman bitmeyecektir. Bu düşüncenin yanında, okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamak,eksikliklerini gidermek bizim asli görevimizdir. Daha kaliteli bir gençlik için elbette ki daha kaliteli eğitim kaçınılmazdır”  diyen Dürüst, manevi değerlere sahip çıkan, kötü alışkanlıklardan uzak durabilen, kendini savunabilen, çevresi ile barışık, doğru beslenebilen, kendisi ve çevresine saygılı nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Dürüst, bu hedefe ulaşabilmek için de okullarda sadece Matematik, Türkçe, Fen gibi dersler değil, doğru beslenme, trafik ve madde bağımlılığı ile mücadele gibi dersleri de müfredata aldıklarını kaydetti.

Dürüst’e ziyaretlerinde UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, Bakanlık Müsteşarı Bumin Paşa, Özel Kalem Müdürü Şifa Soğukpınar ve İlköğretim Dairesi Müdürü Salih Canseç eşlik etti

1453482406.jpg

1453482393.jpg