Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, kaçak taşımacılığı önlemek amacıyla yasal mevzuatta düzenlemeler ve daha caydırıcı önlemlerin alınması için çalışmalar yapıldığını belirterek, kalıcı bir sistem yaratmanın önemine değindi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Dürüst, Seydi Polat başkanlığındaki Ercan Taksiciler Birliği heyetini kabul etti.

Dürüst, Ercan Taksiciler Birliği heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, ada genelinde yıllardan beridir kaçak taşımacılığın var olduğunu belirterek, bu sorunun ancak yasal düzenlemelerle giderilebileceğini belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevine geldiği ilk günden beri, kaçak taşımacılıkla mücadele ettiklerini, denetimlerin sıklaştırıldığını ancak var olan cezaların caydırıcı olmamasından dolayı önüne geçilemediğini söyledi.

Dürüst, kaçak taşımacılığı önlemek amacıyla yasal mevzuatta düzenlemeler yapılarak, daha caydırıcı önlemlerin alınması için çalışmaların yapıldığını belirtti. Dürüst, şöyle devam etti:

“Bakandan bakana değişen önlemlerle bu sorunun önüne geçmenin mümkün olmadığı bir gerçek. Bizler bu sorunu yasalarla gidermek, kalıcı çözümlerle kimsenin hakkının kimseye geçmeyeceği, adil bir çözüm bulmak için çalışıyoruz. Amacımız, değişen hükümetler ve  bakanlarla uygulamaların değişmediği, adil ve kalıcı bir yasal çerçeve ve adaletli şekilde işleyecek bir sistem ortaya koymaktır”

Ercan Taksiciler Birliği Başkanı Seydi Polat da konuşmasında, kaçak taşımacılığın günden güne artan bir seyir izlediğini, bu durumun KKTC turizmini de kötü yönde etkilediğini belirterek, bir an önce bu sorunun kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Polat, kaçak taşımacılık nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını dile getirerek, sektör olarak sıkıntıya düştüklerini, bunun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.