Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin (AÖA) geliştirilmesi ve kurumsal bir yapıya kavuşturulması amacıyla,  AÖA yöneticileriyle eğitim sendikaları Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) yetkililerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlıkta yapılan toplantıya AÖA Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yaratan, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elçil katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk eğitim sisteminin var oluşundan bu güne kadar, okul öncesi eğitimden ilköğretime kadar, çok değerli eğitimcilerin, eğitim gördükleri AÖA’nin kurumsal yapısının, ilgili tüm kesimlerin katılımıyla ele aldığı, çok verimli bir toplantının gerçekleştirildiğini belirtti.

AÖA’nin daha saygın ve daha kurumsal bir yapıya kavuşturulması adına, bakanlık olarak birtakım çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Dürüst, bu çalışmaların AÖA Yönetim Kurulu ve ilgili öğretmen sendikalarının yetkililerinin görüşleriyle harmanlanarak, ortaya çağdaş ve sürdürülebilir bir yapının çıkarılmasını amaçladıklarını belirtti.

Dürüst, gerçekleştirilen toplantıda, AÖA’nin Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından akredite edilmesiyle ilgili bazı sıkıntıların yaşandığını söyledi. Akademiden mezun olan öğretmenlerin uluslararası alanda öğretmenlik diplomalarının geçerliliğiyle birlikte KKTC dışında da öğretmenlik görevlerinde bulunmalarına imkân verecek olanakların yaratılması adına, olumlu görüşlerin ortaya konulduğunu belirten Dürüst, AÖA’nin kurumsallaşması adına alınacak ortak kararlar doğrultusunda Bakanlık olarak girişim başlatacaklarının altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak, AÖA’ne sahip çıkma vizyonlarının her zaman için var olduğunu dile getiren Dürüst, yapılan bu geniş katılımlı toplantının ardından, AÖA’nin sürdürülebilir, profesyonel ve kurumsal yapıya kavuşturulması adına olumlu ve güzel bir adım olduğunun altını çizdi.