Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Hasan Küçük başkanlığındaki Bellapais’i Koruma ve Kalkındırma Kültür Derneği yetkililerini ve Doğu Akdeniz Doğa Koleji Koordinatörü Altay Ece başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre dernek yetkilileri ziyarette, Bellapais’te kültürel atölye çalışması düzenlemek amacıyla hazırladıkları proje hakkında bilgi verdi.

Dernek Başkanı Hasan Küçük, projeyle; bölgede turizm çeşitliliği adına kültürel tanıtım çalışmalarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ise kültürel mirasa sahip çıkılarak, çalışmalar yapılmasının önemine işaret etti.

“Kültürel mirasımıza sahip çıkılmazsa gelecek nesillere bırakacak bir şey kalmaz” diyen Bakan Dürüst, derneğin bölge ve ülke adına değerlere sahip çıkarak proje üretmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“GELECEK NESİLLLERİN KALİTELİ YETİŞTİRİLMESİ ÖNCELİĞİMİZ”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ayrıca Doğu Akdeniz Doğa Koleji Koordinatörü Altay Ece başkanlığındaki heyeti de kabul etti.

Doğu Akdeniz Doğa Koleji Koordinatörü Altay Ece kabulde, Bakan Dürüst’e okulun eğitim modeli hakkında bilgi verdi ve görüş alış verişinde bulundu.

Bakan Dürüst ise kabulde yaptığı konuşmada, vizyonlarında devlet ve özel okul ayrımı olmadığının altını çizdi.

Dürüst, “Biz devlet okullarına verdiğimiz önem kadar mutlaka özel okullara da vermekteyiz. Zaman zaman bu konu üzerinden politika yapılmasına da çok fazla müsaade etmeme gayreti içerisindeyiz” dedi.

Bakan Dürüst, kolej yetkililerinden; GCE ve A Level programlarına daha fazla önem verilmesini de istedi ve gelecek nesillerin kaliteli yetiştirilmesi istemini dile getirdi.

Dürüst, “Bir süre sonra kolej programları içerisinden ÖSS hazırlıklarını kaldırma gündemde. Dolayısıyla bu ciddi ve önemli bir konudur. Bu noktadaki eğitim kadrolarınızın gerçekten hazır olması ve bu yöndeki ülke gerçekleri ışığında eğitim hizmetlerini mutlaka sürdürmeniz gerekecektir” diye konuştu.

Bakanlık olarak uyuşturucu ile mücadele vizyonu geliştirdiklerinin de altını çizen Kemal Dürüst, Doğa Koleji’nin de uyuşturucu ile mücadele konusunda velilere ve öğrencilere yönelik çalışma yapmasını istedi.

1453984450.jpg

1453984453.jpg