Özdemir Berova, Eğitim Bakanlığı görevini Eğitim Bakanlığı binasında Kemal Dürüst’e devretti.

Özdemir Berova, görevi devrederken yaptığı konuşmada, halkın tüm kesimini ilgilendiren ve herkesin ortak kaygısı olan bir kurumda görev almaktan gurur duyduğunu belirtti ve yeni görevinde Kemal Dürüst’e başarılar diledi.

TÜM DAİRELERLE BİRLİKTE DEVREDİLİYOR

Bir bakanlık altındaki kurum ve dairelerin başka Bakanlıklara devredilmesinin bazı sıkıntılara yol açabileceğini kaydeden Berova, yeni oluşumda Eğitim Baskanlığı’nın tüm daire ve kurumlarıyla birlikte yeni Bakan’a devredilen tek Bakanlık olduğunu kaydetti.

Berova, ana muhalefet Demokrat Parti Ulusal Güçler vekili olarak, pozitif tepki konması gereken yerde pozitif tepki koyacaklarını, ancak eleştiri gereken yerde de eleştiri yapacaklarını söyledi.

MESLEKİ TEKNİK OKUL

Görev sürecinde öncelik verdiği konulardan birinin Lefkoşa Bölgesi’nde Meslek Okulları Kampüs Projesi olduğunu belirten Berova,  kampüsle ilgili çalışmaların yapıldığını kaydetti ve yeni dönemde okulun tamamlanması temennisinde bulundu.

E-Devlet’e projesine ilk olarak vergi ve eğitim sisteminin (MEBBİS) dahil edilmesinin de Bakan olarak öncelikleri arasında olduğunu kaydeden Berova, bilişim sistemi olan MEBBİS’in yönetsel açıdan önemli olduğunu vurguladı.

Bazı tüzük hazırlıklarının da yapıldığını da kaydeden Berova, Bakanlığın ciddi sorunlardan biri olan öğrenci taşımacılığı konusunda da sıkıntı yaratmayacak bir bütçe oluşturulduğunu, taşımacılık için 4 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldığının altını çizdi.

TAM GÜN EĞİTİM

Tam gün eğitime geçmek için Gelibolu İlkokulu Müdür ve öğretmenleri ile görüşmeler yapıldığını, müdür ve öğretmenlerin tam gün eğitime sıcak baktığını kaydeden Berova, Bakan olarak gerekli tadilat yapıldıktan sonra Gelibolu İlkokulu’nda tam gün eğitime geçmeyi planlandığını söyledi.

Berova, tüm çalışma arkadaşları ile öğretmenlere teşekkür etti.

DÜRÜST

Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ise Özdemir Berova’ya Eğitim Bakanı olarak yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Daha önce dört  kez Bakanlık yapmış biri olarak, Bakanlık görevini bayrak yarışı gibi gördüğünü kaydeden Dürüst, “Bırakmış olduğunuz proje, atmış olduğunuz adımları hiçbir şekilde yarıda bırakmayacağız” dedi.

Çalışmaların bırakılan yerden sürdürülmesinin son derece önemli olduğunu kaydeden Dürüst, “Eğitim sıkıntılı bir bakanlık çünkü durağan değil. Sürekli dinç dinamik, yeniliğe açık olmak gerekiyor” dedi.