Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Birleşik Taksiciler Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Birleşik Taksiciler Birliği Başkan vekili Hüseyin Kardan ziyarette yaptığı konuşmada,  birkaç gün önce beklentilerini Bakan Dürüst’e ilettiklerini ve görüşmeler neticesinde yapmak istedikleri eylemi askıya aldıklarını söyledi.

Hüseyin Kardan, önümüzdeki Ocak ayında Birleşik Taksiciler Birliği’nin genel kurula gideceğini ve başkanlıkta değişiklik öngördüklerini de belirtti.

DÜRÜST

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de konuşmasında, turistik izinler ve kaçak taşımacılık konusunda yaşanan sıkıntılardan haberdar olduğunu, kaçak taşımacılığın önlenmesi ve denetimlerin artması yönünde girişimde bulunmaya devam ettiklerini söyledi. Dürüst, ancak sorunun çözümü için yasal ve tüzüksel düzenleme yapılana kadar dokuz artı bir turistik izinleri durdurduğunu belirtti.

Eylemlerin demokratik hak olduğunu ancak eyleme gitmek yerine çözüm üretmek gerektiğini vurgulayan Bakan Dürüst, taksicilerle olumlu yönde adım attıklarını, eğitim ve turizm adası olan ülkede taksicilerin son derece önemli olduğunu söyledi.