Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ağören, ülkemizde obezitenin artış gösterdiğine dikkat çekerek, okullarda doğru beslenmeye yönelik eğitimler vermek istediklerini, bu konuyla ilgili bir kitapçık çalışması da yaptıklarını söyledi.

Kitapçığın basımı ve ilkokul öğretmenlerine eğitim verilmesi konusunda Bakan Dürüst’ten destek isteyen Ağören, okul kantinlerinde satılan gıdaların çocuk gelişimlerine olan etkileri ve zararları konusunun önemine değinerek, okullarda sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşama konusunda eğitimlerin artması gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ise, “Diyetiyseler Birliği olarak ortaya koymuş olduğunuz, bilimsel verilerle de desteklenmiş, gelecek nesillerimiz olan bugünkü çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri ve sağlıklı büyümeleri için öneriler, bizler için büyük önem taşıyor” dedi.

Geçmiş dönemde gazlı ve kızarmış yiyeceklerin okul kantinlerinde satılması ile ilgili bir protokol imzaladığını anımsatan Dürüst, okul kantinlerinde hem sağlıklı beslenme hem de yerli üretimin tüketilmesinin önemine işaret etti.

Dürüst, kendisi için ayrı bir önem taşıyan trafik ve uyuşturucu konularıyla ilgili müfredat çalışmalarının bulunduğunu, çocukların sağlıklı yaşamalarına yönelik gelişmelere her zaman destek vermeye hazır olduğunu belirtti.