Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, kazanın gerçekleştiği yolun çift şerite çıkarılması için Ocak ayında resmi ihaleye çıkılacağını söyledi.

Dürüst, BRT’ye kazanın gerçekleştiği yolun durumuyla ilgili açıklamada bulundu.

Bakan Dürüst, Türkiye Ulaştırma Bakanı’nın Ekim ayındaki KKTC ziyareti sırasında Acapulco kavşağından itibaren Girne-Dağyolu arasının çift şerit yola çıkarılması için Ankara nezdinde girişim başlattıklarını ve 2017’nin en büyük projelerinden biri olarak gündeme aldıklarını belirtti.

Dürüst, yolun resmi ihalesine Ocak ayında çıkılacağını söyledi ve “Ağır vasıtaların kullandığı bir yol. Zaman içerisinde çökmeler olduğunu biliyoruz. Ankara basamaklı bir proje. O yolun tamamen çift şerit yapılması için Ocak ayında resmi ihaleye çıkılacak. Bu yolun yapılacak olması acımızı dindirecek değil. Yıllar önce yapılması gerekirdi ama imkanlar şimdi elverdi.” dedi.

Kazadan duyduğu üzüntüyü de dile getiren Dürüst, yapılması gereken ne var ise en üst düzeyde değerlendirileceğini belirterek şöyle konuştu:

Dürüst, “üzüntümüz büyüktür. şöförlerimizi çok dikkatli araç kullanmaya davet ediyorum. Trafikte nasıl daha kazasız belasız sürüş yapabiliriz, denetimi nasıl artırılabilinir biz o noktadayız.” dedi.