Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, KKTC’nin denizcilikten daha fazla yararlanması gerektiğini kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Hatay temasları çerçevesinde İskenderun Ticaret Limanı’nda incelemelerde bulunan Dürüst, İskenderun Ticaret Limanı’nda tesisleri gezerek, yetkililerden limanın işleyişi hakkında bilgi aldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst incelemenin ardından yaptığı açıklamada, İskenderun Ticaret Limanı’ndan etkilendiğini ifade ederek, bir ada ülkesi olan KKTC’de denizcilikten yeteri kadar yararlanılamadığını belirtti.

Dürüst, “Bizler, KKTC’de bir ada ülkesi olmamıza rağmen maalesef denizcilikten yeteri kadar yararlanamamaktayız. Burada yerinde görmüş olduğumuz işletme yapısı son derece etkileyici. İskenderun’un kalbi burada atıyor. Yapılan yatırım çok ciddi ve büyük. Kuzey Kıbrıs’ta bu ve benzeri modellerin olması ekonomimize can katacaktır. Bugünkü ziyaretimizde bunu daha da iyi kavradık” dedi.

Dürüst, Kuzey Kıbrıs’ın da coğrafik konumu ile Akdeniz’in kalbi olabileceğini söyledi.

Ekonomik anlamda atıl durumda olan modellerde olduğu gibi daha küçük ölçekli limanlar yapabileceği, insanlara iş ve aş sağlanabileceği ve ülkenin yarınlara hazırlanabileceğini belirten Dürüst, şöyle devam etti:

“Limanlar, yollar, üniversiteler yapacağız ve bu ülkenin gelişiminde etkin rol oynayacağız. Anavatan Türkiye’mizin destek ve vizyonu ile yeni kalkınma modelleri yaratacağız. Güney komşularımız tüm bunlardan varsın rahatsız olacaksa olsun. Biz yolumuzda ilerlemeye devam edeceğiz ki masada da güçlü bir KKTC olsun”

Akdeniz’de limanları olan adalara da dikkat çeken Dürüst, “Bu adalar liman işletmeciliğinde ciddi yol aldılar. Bu sahada da varlığımızı gösterebilmemiz için hemen çalışmalara başlamalıyız. Nasıl ki bugün üniversitelerimizin gelişimi ve öğrenci sayımız komşularımız tarafından kıskanılacak düzeye ulaştıysa, nasıl ki otellerimiz ile artık konuşulur olduysak, limanlarımızla da var olduğumuzu göstermeliyiz.” dedi.

Bakan Dürüst, limanlar konusunda çalışma başlatacakları ve bu konuda Türkiye’den teknik destek alabileceklerini söyledi.