Bakanlık basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Dürüst kabulde, 9 Eylül İlkokulu’nun ülkenin güzide okulları arasında olduğunu ifade ederek, devlet okullarına güvenin devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Kendisinin, devlet ve özel okul ayırımı yapmadığını belirten Dürüst, kendi çocuklarının devlet okullarında eğitim gördüğünü söyledi.

Okul aile birliklerinin eğitimin en önemli parçalarından biri olduğunu ifade eden Dürüst, çocukların sadece eğitimdeki başarıları değil çevre ve trafik gibi konularda bilinçlendirilmeleri, bunun yanında kötü alışkanlıklardan nasıl uzak tutulabilecekleri konularında da okul idaresi ve aile birliklerinin birlikte hareket etmesinin son derece önem taşıdığını vurguladı.

Okul aile birliklerine bakanlık kapılarının her zaman açık olduğunu da ifade eden Dürüst, çocuklara sahip çıkma ve eğitim için beklentilere kulak vermenin görevleri olduğunu kaydetti.

Bakan Dürüst, tam gün eğitim için çalışmaların devam ettiğini de söyledi.

9 Eylül İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ali Kandulu ise, yeni yönetim kurulunun gerçekleştirdiği nezaket ziyaretinde Bakan Dürüst’e birliğin yapmayı planladığı projeler hakkında bilgi sundu.

Devlet okulu ve öğretmenlerine güvenlerinin tam olduğunu ifade eden Kandulu, hayata geçirecekleri projelerle devler okullarına katkı koymak istediklerini kaydetti.