Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören ziyarette Dürüst’e, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan ve ikinci dönem başından itibaren İlkokul müfredatına girecek olan 35 sayfalık “Sağlıklı Beslenmeyi Öğreniyorum” isimli kitabı sundu.

Birliği kabulünde konuşan Bakan Dürüst, kitap ile çocuklara nasıl sağlıklı besleneceklerinin öğretileceğini kaydetti.

Dürüst, yalnız obezitenin değil, birçok hastalığın da küçük yaşlarda doğru beslenerek yenilebileceğini ifade etti.

AĞÖREN

Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Başkanı Hidayet Ağören de bir an önce eğitimlere başlamak istediklerini söyledi.

Ağören “Bundan sonraki adımımız, okullarda biran önce eğitimlere başlamak. Kitapçık öğretmenlere kaynak olarak çocuklara bilgi aktarabilsinler diye teslim edilecek. İlerleyen zamanlarda hedefimiz bunu ortaokullara liselere taşımaktır” dedi.

Kitapçık ile ilgili daha sonra bir değerlendirme raporu hazırlayacaklarını da söyleyen Ağören, bu raporu Dürüst’e sunacaklarını kaydetti.

ASLAN

Kitabın hazırlanmasına katkı koyan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Perihan Aslan da bundan sonraki adımları aktardı.

Sağlıklı bir nesil için çocukların bilinçlendirilmesi gerektiğine inandığını söyleyen Aslan, hazırlanacak değerlendirme raporu ile Kuzey Kıbrıs’taki eksikliklerin neler olduğunu görebileceklerini söyledi.