Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’ni (KTİMB)  ziyaret ederek, birlik yetkilileriyle, teknik toplantı gerçekleştirdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Plan Proje Müdürü Şifa Soğukpınar, Karayolları Dairesi Müdürü Ahmet Aydın ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Planlama İnşaat Dairesi Müdürü Fuat Çelebi’nin de hazır bulunduğu ziyarette Dürüst, Birlik Başkanı Cafer Gürcafer ve Birlik yetkilileri ile bir araya geldi.

Teknik toplantı öncesinde basına açıklamalarda bulunan Bakan Dürüst, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin Avrupa standartlarına uygun donanıma sahip olduklarını görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Dürüst, Bakanlığa bağlı Karayolları Dairesi ile Planlama İnşaat Dairesi’nin, KTİMB ile yakın işbirliği içinde olduğunu hatırlatarak, “Sektörün önünü açabilecek yasal düzenlemelerin yapılabilmesi ve sektörün dünya normlarına uygun yasal düzenlemelere kavuşturulması adına başlatmış olduğumuz teknik toplantıların bugün ilkini yapıyoruz” dedi.

Bakan Dürüst, Müteahhitlerin bağlı oldukları yasaların güncellenmesinin, iyi bir diyalog ve işbirliği ile çözümlenebileceğine de vurgu yaparak, “Şu anda Bakanlığımız ile Birlik arasında güzel ve sıkı bir işbirliği söz konusudur. Teknik heyetler arasında sürdürülecek olan çalışmaların ardından, ortaya çıkacak olan yasa tasarıları, Bakanlar Kurulu aracılığı ile Meclis’e götürülecektir. Bu kararlı duruşumuz da elbette ki sektöre sahip çıktığımızın en somut göstergesidir” şeklinde konuştu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, sektörün dünya normlarında, yasal düzenlemelere sahip, önü açık bir sektör haline getirilmesi için, Bakanlık olarak kararlı olduklarını, bunun için  ilgili Dairelerin teknik heyetlerini seferber ettiklerinin de altını çizdi.

Birlik Başkanı Cafer Gürcafer de yaptığı konuşmada, ülke ekonomisinin önünü açacak birçok dosyanın hazır olduğunu ve bu konularla ilgili olarak da görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

“Bu sadece bizim sektörümüz için değil, KKTC ekonomisinin ihtiyaç duyduğu sıçrayışı yapmak için gerekli olan bir çalışmadır” diyen Gürcafer, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün konuya olan hassasiyeti ve duyarlılığının sektöre bir moral ve umut olduğunu, bu sebeple Birlik adına kendisine teşekkür ettiklerini belirtti.