Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (KTOÖD) Başkanı Günay Kibrit, KKTC’de engelli sayısının ciddi boyutlara ulaştığını, son kayıtlara göre 5 bin 188 engelli bulunduğunu açıkladı.

Dernek yönetim kuruluyla birlikte Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ü  ziyaret eden Kibrit, engellilerin sorunlarına çözüm istedi.

Kibrit, “Toplumda engellilerin sayısı ciddi boyutlara ulaştı. 5 bin 188 engelli toplum içinde yer almaktadır. Sizin de göreviniz engellilerle kesiştiği için yaşadığımız sıkıntıları sizlere aktarmak ve bu sorunlara çözüm yolları aramak için geldik” dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Dürüst de, KKTC devletinin en fazla önemsemesi gereken konulardan birinin engellilere yönelik duyarlılık olduğunu belirtti. Önce devletler ve hükümetler, ardından kurum ve kuruluşların attığı adımlarda engellileri göz ardı etmemesi gerektiğine dikkati çeken Dürüst, gelişmişliğin göstergesinin bir ülkede yaşayan tüm insanların güven içerisinde hareket edebilmesini sağlayacak alt yapı olduğunu vurguladı.

Dürüst, duyarlılığın ancak empati yoluyla sağlanabileceğini belirterek, “Duyarlılık slogan atar gibi değil, empati ile sağlanır” dedi.

Dürüst, derneğin görüş ve önerilerini dinleyerek bu sıkıntılara çözüm bulmak için çalışacaklarını da belirterek, “Trafik konusunda bizden talep olabilir, yolların yaya kısmı ile ilgili sıkıntılarınız da olabilir, tüm bu konularda sizden gelecek önerilere açık olacağımızı belirtmek isterim.

Sorunların giderilmesi için bakanlık olarak gerekeni yapacağımızdan şüpheniz olmasın” diye ekledi.