Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Dürüst, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Umure Örs ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Dürüst KTEV’i kabulünde yaptığı konuşmada, KTEV’in eğitime önemli katkılar sağlayan bir vakıf olduğunu, dün olduğu gibi bugün de yarın da imkanlar dahilinde çalışmalara devam etme arzusunda olduğunu belirtti.

Eğitimde işbirliğinin önemi vurgulayan Dürüst, sosyal sorumluluk açısından ülkenin büyük kuruluşlarına hassasiyet gösterilmesi gerektiğini, KTEV’in güçlü bir vakıf olduğunu, yenilecek protokolle verimli çalışmaların yapılacağına inandığını söyledi.

Eğitime yapılan katkının gelecek nesillere yapılacak bir katkı olduğunu dile getiren Bakan Dürüst, eğitime destek olacak her kurum ile işbirliğine hazır olduğunu ifade etti.

ÖRS

Umure Örs ise konuşmasında, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’e nezaket ziyaretinde bulunarak vakfın bugüne kadar yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi aktarmak istediklerini söyledi.

Vakfın gelirinin eğitim, kültür ve sanata ayrıldığını, kamuoyuna mal olmuş bir vakıf olarak hassasiyetle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Örs, Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol çerçevesinde bugüne kadar önemli projeler yürüttüklerini ifade etti.