Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün eğitimdeki sorunları yerinde görme ve yetkililerle görüş alışverişlerinde bulunma amacıyla KKTC genelinde okullara yönelik ziyaretleri sürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Bakan Dürüst, ziyaretleri kapsamında İskele ile Karpaz bölgesinde; Şht. İlker Kartel İlkokulu, İskele Maarif Anaokulu, İskele Ticaret Lisesi, Bekirpaşa Lisesi, Ziyamet İlkokulu, Ziyamet Özel Eğitim Merkezi, Mehmetçik İlkokulu, Mehmetçik Ortaokulu ve Kumyalı İlkokulu’nu ziyaret ederek okul yöneticilerinden okulların durum ve ihtiyaçları hakkında bilgiler aldı.

Bakan Dürüst’e ziyaretlerinde, Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele Milletvekili Hamit Bakırcı, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Şifa Soğukpınar, Bakanlık Müsteşarı Bumin Paşa, Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz, Mesleki Teknik Dairesi Müdürü Aytunç Şirket ve İlköğretim Dairesi Müdürü Salih Canseç eşlik etti.

DÜRÜST  “EŞİT HİZMET ANLAYIŞI İLE HAREKET EDİYORUZ”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, İskele bölgesindeki okullara özel önem verdiklerini ifade ederek, bölgenin daha da gelişmesi için ellerinden gelen katkıyı yapacaklarını söyledi.

1998 yılında ilçe olan İskele’de birçok eksikliklerin bulunduğunun ifade eden Dürüst,  bu bölgede yaşayan vatandaşların da diğer bölgelerdeki vatandaşlar gibi eğitim ve devlet dairelerinden hak ettiği hizmetleri almaları için süratle çalışma başlatacaklarını kaydetti.

İskele ilçesinde üniversite açılmasına yönelik talep olduğunu ve bu talebi ciddi olarak değerlendirdiklerini belirten Bakan Dürüst, İskele’ye üniversite açılması konusunda en üst seviyede çalışma başlatacaklarını ifade etti.

Her bölgeye ‘eşit hizmet anlayışı’ ile hareket ettiklerini ifade eden Dürüst, bazı eksiklikleri bulunan Ziyamet İlkokulu’nda eksikliklerin giderilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

15 köye hizmet veren ve 21 öğrencisi bulunan Ziyamet Özel Eğitim Merkezi’ne özel amaçlı park yapacaklarını da ifade eden Bakan Dürüst, imkanlar dahilinde ülkede eğitim seviyesini yükseltmek için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bakan Dürüst, özel eğitim merkezine bir öğretmen istihdam edeceklerini de belirtti.

Okullarda görev yapan öğretmenlerle, öğrencilere sadece matematik, fen, Türkçe gibi temel derslerin öğretilmesi yanında, doğru beslenme, trafik ve madde bağımlılığı konularında da eğitim verilmesi konusunda görüş alışverişinde de bulunduklarını ifade eden Dürüst,  “Gelecek nesillerin sağlıklı ve kaliteli eğitim almaları demek, geleceğimizin daha kaliteli ve sağlıklı bir toplum yapısına sahip olması ile eşdeğerdir. Bu nedenle, çocuklarımıza sadece temel dersler değil, yaşamın içerisinde karşımıza çıkacak ve hayatımızı ve hatta geleceğimizi direk olarak etkileyebilecek sorunlarla nasıl mücadele edilebileceğini, özellikle hayır diyebilmeyi öğretmemiz gerekmektedir. Bizler bunun bilinciyle hareket ediyoruz” dedi.

1453883317.jpg

1453883318.jpg

1453883319.jpg