Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, UBP Genel Başkanı Özgürgün’ün, kendi başına 6 adayın karşısında 2800 civarında oy almasının küçümsenmemesi gerektiğine dikkati çekti 

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 2. tura kalan kurultayıyla ilgili değerlendirmede bulundu. 

Ersin Tatar’ın çekilmesi yönünde bir umudu olduğunu ancak bu umudunun Salı günü itibariyle sona erdiğini belirten Dürüst, “Doğrusu 2800 oyun kendi başına 6 farklı adayın karşısında tek bir adayın almasını küçümsenmeyecek bir oy olarak düşünüyorum. Diğer adayların yerinde olsaydım, partimizin birlik ve beraberliği ve daha da sıkıntı yaşanmaması adına Hüseyin Özgürgün’le el sıkışarak, kurultaya tek adaylı gidilmesini uygun görürdüm” dedi. Dürüst, 2. Turda Özgürgün’ün başarılı olacağına inancının tam olduğunu da belirtti. 

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, konuk olduğu Günaydın Ada programında bakanlık çalışmaları ve partisinin kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dürüst, madde bağımlılıkları ve kötü alışkanlıklarla mücadele konusunun 15 Şubat’tan itibaren müfredatta olacağını belirtti. 

Madde bağımlılıkları ve kötü alışkanlıklarla mücadele konusuna titizlikle eğildiklerini söyleyen Dürüst, bu bağlamda hazırlanan programların Şubat ayı itibariyle yürürlüğe gireceğini ifade ederek şöyle dedi: 

“15 Şubattan itibaren müfredatta yerini bulacak 
olan bir unsur oldu. Sadece uyuşturucu değil, kötü alışkanlıklarla mücadele edecek bütün unsurlar. Bizim amacımız, gençlerimizin kötü alışkanlıkların hiçbirisine yakalanmamalarını veya o alanda kendilerini koruyabilecek girişimleri göstermeleri ortaya bir çaba konulmasıdır.” 

“EYLEMLER EKONOMİK SORUNLARDAN KAYNAKLANIYOR” 

Öğretmenlerin son dönemde gerçekleştirdikleri eylemlerle ilgili değerlendirmede de bulunan Dürüst, bu eylemlerin ağırlıklı olarak ekonomik sorunlardan kaynaklandığını belirtti. 

Göç Yasası olarak ifade edilen yasayı kendisinin de içine sindiremediği itirafında bulunan Dürüst sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Ben de o konuda aslında öğretmenlerimizle alakalı bu 2011 sonrasında işe girenlerin maaş düzenlemelerini o dönem hükümette olanların içime sindirebilmiş değilim. Şimdiki hükümetin daha iyileştirmesi gerektiğini düşünüyorum.” 

“SENDİKALAR BENİM ÜZERİMDE YÖNLENDİRİCİ OLAMAZ” 

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, “Sendikaları bir baskı unsuru olarak hissediyor musunuz” sorusuna da yanıt vererek şu ifadeleri kullandı: 

“Sendikalar her zaman olmalıdır. Sendikalar çalışanların özlük haklarını gerektiği zamanda ilgili alanlarında görüşlerini ortaya koymakla mükelleftir. Ama sendikalar benim üzerimde yönlendirici olamaz. Benimle diyalog kurdukları zaman onlarla işbirliği yapma arzusu içinde olan bir anlayıştayım. Emrivaki bir şekilde, şu böyle olacak, bu böyle olacak, eylem yapıldığı zaman bir şeylerin düzeleceğini düşünüyor olmaları benim anlayışıma uygun değildir.” 

“EL SIKIŞILARAK TEK ADAYLI SEÇİME GİDİLEBİLİRDİ” 

Partisinin 2. tura kalan kurultayıyla ilgili değerlendirmede de bulunan Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, genel başkan adayı Ersin Tatar’ın çekilmesi yönünde bir umudu olduğunu ancak bu umudunun Salı günü itibariyle sona erdiğini söyledi. 

Dürüst bu konuda şu ifadeleri kullandı: 

“Benim düşüncem gerçekten 2800 oy civarında oy aldı aldı Sayın Hüseyin Özgürgün. Bütün adaylar bizim kardeşimizdir. Biz hiçbir zaman ne genel başkanımız, ne de adaylar konusunda hiçbir şey söylemedim. Doğrusu 2800 oyun kendi başına 6 farklı adayın karşısında tek bir adayın almasını küçümsenmeyecek bir oy olarak düşünüyorum. Diğer adayların yerinde olsaydım, partimizin birlik ve beraberliği ve daha da sıkıntı yaşanmaması adına Hüseyin Özgürgün’le el sıkışılarak, partinin bu döneminde tek adaylı, en azından ikinci turda tek adaylı veya ikinci turun yapılmamalıydı.” 

“ÖZGÜRGÜN 2. TURDA BAŞARILI OLACAK” 

2. Turda genel başkan Hüseyin Özgürgün’ün başarılı olacağına inancının tam olduğunu belirten Dürüst sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bana derseniz ki sonuç değişir mi? Geçtiğimiz akşamdan bu yana kısa sürede diğer adayların Hüseyin beye karşı birleşen adayların doğru yapmadığını söyleyenler var.” 

“ÖZGÜRGÜN’E ELEŞTİRİLER ACIMASIZCA” 

Diğer adaylarla birlikte Ersin Tatar’ın da Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’e yönelik eleştirilerini değerlendiren Dürüst, bu eleştirilerin bir kısmının acımasızca olduğunu söyledi. 
Kemal Dürüst şöyle dedi: 

“VEFASIZLIK VAR” 

“Eğer bu Hüseyin Özgürgün beyefendiye dört dörtlük bir partiyi teslim ettiysek, o da partiyi aldı geri götürdüyse, ben de dahil olmak üzere buradan söylüyorum, hep birlikte saldıralım ve kendisini aşağı alalım. Biz nasıl bir UBP teslim ettik? UBP’nin dibe vurduğu bir noktada kendisine UBP’yi teslim ettik. Ondan sonra dönüyoruz UBP’nin en başarılı olduğu dönemi yakalayamadığı için kendisini suçluyoruz. Burada vefasızlık var.” 

Parti meclisi adaylıklarıyla ilgili oy sayım işlemlerinin Cumartesi gününe ertelenmesi ile ilgili adımı da değerlendiren Dürüst, bunun Genel Başkan’ın kararı olmadığına vurgu yaparak sözlerini şöyle tamamladı: 

“Divan orada bir karar aldı. Bu kararı da Hüseyin Özgürgün almadı. Ben Genel Başkanla birlikteydim. Sanıyorum bu oylamanın UBP’in uygulandığı tüzük bu üye sayısıyla ilk kez böyle bir sayım yapıldı. Saat 06.45’te ayrıldık oradan. O andaki psikolojik duyguyla böyle bir karar aldılar.”