Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt’un tam teşekküllü bir hastaneye kavuşması gerektiğini, hastane projesinin tamamlanma aşamasında olduğunu kaydetti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Cemal Kılıç başkanlığındaki Sağlıklı ve Onurlu Yaşam Derneği yetkilileri ile bir araya geldi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt ve bölge halkının en elzem ve en önemli ihtiyacının, tam teşekküllü bir hastane olduğunu belirterek, şu anda Güzelyurt’ta bulunan sağlık ocağının, imkanlarının yetersizliği nedeniyle, bölgeye yeterli sağlık hizmeti vermekte kısıtlı kaldığını söyledi.

Dürüst, Güzelyurt’a yapılacak olan hastane inşaatı projesinin tamamlanma aşamasında olduğunu belirterek, Salı günü   Sağlık Bakanı ve İçişleri Bakanı ile birlikte  teknik bir ziyaret gerçekleştireceklerini kaydetti.

Kısa süre içerisinde Güzelyurt’a açılan üniversite ile birlikte, Güzelyurt’un da KKTC’nin dünyaya açılan penceresi haline geleceğini ifade eden Bakan Dürüst, üniversite ile birlikte Güzelyurt’un nüfusunda süratli bir artış söz konusu olacağını bu nedenle hastanenin bir an önce Güzelyurt’a kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Dürüst, Rum Yönetimi’nin Güzelyurt’a yapılan yatırımları Kıbrıs görüşmelerinde tehdit unsuru olarak öne sürmesinin kendileri için hiçbir zaman engelleyici bir unsur olmadığının altını çizerek, “KKTC’nin her bölgesi bizim için aynı değerdedir. Güzelyurt da KKTC sınırları dahilinde bir ilçemiz olduğuna göre, buraya yapılacak olan yatırımların şeklini ve zamanını, KKTC hükümeti olarak ancak bizler belirleriz” dedi.

Dürüst, Güzelyurt’un da üniversiteye, hastaneye  ve buna benzer bir çok yatırımlara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak,  KKTC’nin gelişmesi, büyümesi ve güçlü hale gelebilmesi için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.