Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, okullara başlattığı ziyaretler çerçevesinde bugün Güzelyurt bölgesindeki Kurtuluş Lisesi ile Güzelyurt Türk Maarif Koleji’nde incelemeler yaptı.

Bakan Dürüst, ilk olarak Güzelyurt Kurtuluş Lisesi’ni ziyaret etti. Burada, okul öğrencisi Aynur Kılıç’ın keman dinletisiyle karşılanan Bakan Dürüst, okul girişindeki karakalem çalışmalarından oluşan sergiyi de gezdi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, öğretmenlerle sohbet eden Bakan Dürüst, Okul Müdürü Veli Büyükağa’dan okulda yapılan yenilikler ve eksiklikler hakkında bilgi aldı.

Bakan Dürüst, daha sonra Güzelyurt Türk Maarif Koleji’ni ziyaret etti.

Dürüst burada Okul Müdürü Kerim Akpolat ve öğretmenlerden okuldaki sorunları dinledi.

Bakan Dürüst, ziyaretleriyle ilgili olarak basına yaptığı açıklamada, eğitimde değişiklik ve yeniliğin kovalandığı sürece daha da ileri gitmek adına mücadelenin süreceğini vurguladı.

Kolejleri önemsediklerini belirten Dürüst, yapılan çalışmalarla Güzelyurt Türk Maarif Koleji’nde de GSE A Level programlarının ciddiyetle yürürlüğe gireceğini söyledi.

1443617031.jpg

“KOLEJLER GERÇEK MİSYONUNA ULAŞACAK”

Bakan Dürüst, YÖK Başkanı ile yaptığı görüşmelere de değindi. IB Diploma sistemi ile Türkiye üniversitelerinin dünyada aldığı tüm belgelerle derecelerin KKTC’de de kabulünü talep ettiklerini kaydeden Dürüst, bundan olumlu dönüş alacaklarını ve kolejlerin artık gerçek misyonuna ulaşacağını dile getirdi.

Bakan Dürüst, kaliteli eğitimin temelinde kaliteli öğretmenin bulunduğuna dikkat çekerek, öğretmenlerin huzur ve güven içerisinde çalışma imkânının sağlanması gereğine vurgu yaptı.

Ülke genelindeki okullarda çok büyük sıkıntı bulunmadığını kaydeden Dürüst, devlet okullarında da en az özel okullar kadar kaliteli eğitim verildiğini, devlet okulları ve özel okullarla birlikte müfredatlara uygun şekilde hareket edildiğini söyledi.

Bakan Dürüst, halkın öğretmenlere ve eğitim sistemine mutlaka güvenmesini istedi.

1443617030.jpg

1443617032.jpg