Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Haspolat Meslek Lisesi ve Hala Sultan İlahiyat Koleji’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu ve okul yönetimlerinden okullar hakkında bilgi aldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Haspolat Meslek Lisesi ve Hala Sultan İlahiyat Koleji ziyaretlerinde Bakan Dürüst’e, Bakanlık Müsteşarı Bumin Paşa, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Şifa Soğukpınar, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz ve Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Mustafa Ziyaettin eşlik etti.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ilk olarak Haspolat Meslek Lisesi’ni ziyaret ederek, öğretmenlerle ve öğrencilerle bir araya geldi ve okulun durumu ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. Sınıfları da ziyaret eden Bakan Dürüst, öğrencilerle de sohbet etti.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamasında, okulun genel durumu hakkında bilgi alabilmek, okulun ihtiyaçlarını ve eksiklerini tespit ederek, en hızlı bir şekilde müdahale edebilmek amacıyla okullara yönelik olarak ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dürüst, Haspolat Meslek Lisesi’nin ve diğer meslek okullarının KKTC için çok önemli olduğunu ve meslek liselerinin geliştirilmesinin KKTC ekonomisinin geleceğine yapılan yatırım anlamını da taşıdığının altını çizdi.

KKTC’nin kaliteli ara elemana ihtiyacının çok fazla olduğunu dile getiren Bakan Dürüst, meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin, tam burslu ve sınavsız olarak herhangi bir 2 yıllık meslek yüksek okuluna müracaat ederek, eğitimlerine devam etme şanslarının olduğunu belirtti.

“Ara eleman fakiri bir ülkeyiz. Her alanda ara eleman sıkıntısı çeken bir ülkede yaşıyoruz. Turizmde, elektrikte, elektronikte hatta tarım sektöründe ara teknik anlamda ara eleman sıkıntısı çekmekteyiz. Bunu ihtiyacı giderebilecek tek yer, meslek liselerimizdir. Bu sebeple meslek liselerini Bakanlık olarak çok önemsemekteyiz” diyen Bakan Dürüst, meslek liselerinin geliştirilmesi, daha kaliteli eğitim verilebilecek ortamların ve alt yapının sağlanması için çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

1455887585.jpg

HALA SULTAN İLAHİYAT KOLEJİ ZİYARETİ

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Haspolat Meslek Lisesi ziyaretinin ardından beraberindeki heyetle Hala Sultan İlahiyat Koleji’ni de ziyaret ederek, okulda incelemelerde bulundu.

Okul yönetimi ve öğretmenlerle bir araya gelen Bakan Dürüst, okulun genel durumu hakkında bilgi aldı.

Burada da bir açıklama yapan Bakan Dürüst, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin bir ihtiyaçtan dolayı kurulmuş olduğunu ve bunun da çok kısa bir süre içerisinde gerek altyapı gerekse de öğrenci sayısının artışıyla görüldüğünü belirtti.

Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin sınav ile öğrenci kabulü yaptığını, öğrencilerin de adeta Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde eğitim görmek için birbirleri ile yarışır durumda olduklarını belirten Dürüst, bunun okulun ne denli kaliteli eğitim verdiğinin bir göstergesi olduğuna dikkati çekti.

“Çocuklarımız hangi okulda eğitim görüyorlarsa görsünler, özel ya da devlet okulu, kolej ya da klasik lise, nerede eğitim görüyorlarsa görsünler, çocuklarımızın hepsi KKTC’nin geleceğidir, bizim çocuklarımızdır” diyen Bakan Dürüst, KKTC genelindeki tüm okulların ve bu okullarda eğitim veren öğretmenlerin ve eğitim alan öğrencilerin kendileri için aynı değere ve aynı öneme sahip olduğunu vurguladı.

Dürüst, daha sonra Hala Sultan İlahiyat Koleji kız ve erkek yurtlarını da ziyaret etti.

1455887586.jpg

1455887587.jpg

1455887589.jpg