Dürüst, okul yöneticileri ve öğretmenlerle de bir araya gelerek okuldaki eksikliklerle ilgili bilgi aldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, hedefin ülke genelindeki tüm okulların sorunsuz ve eksiksiz bir şekilde eğitim vermesini sağlamak olduğunu vurgulayan Dürüs okul ziyaretlerine devam ederek, eksiklikleri yerinde inceleyeceğini ifade etti.

Dürüst, 1974’ten bugüne ilk kez, 4 yaştan lise sona kadar ülkedeki tüm okullardaki öğrenci ve öğretmenleri kapsayacak şekilde, ortopedik sıra, sandalye, masa ve dolapların yenileneceği büyük bir ihaleye çıkıldığının müjdesini yineleyerek, bunun önemli bir vizyon ve reform olduğunu belirtti.

“HEDEF KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURAN BİREYLER YETİŞTİRMEK”

Öte yandan, Lefkoşa Sarayönü Lions Kulübü, eğitime yaptıkları katkılar için destek talep etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ü ziyaret etti.

Fatma Sabri Başkanlığındaki lions heyeti, Dürüst’e, kulübün çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Sabri, Lefkoşa Sarayönü Lions Kulübü’nün, özellikle kanser hastalarına, ihtiyaçlılara ve eğitime büyük katkılar yaptığını anlattı.

Sabri, Bakan Dürüst’ten özellikle eğitime yaptıkları katkıların genişletilmesi için destek talep etti.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de, kendisinin de bir Lions üyesi olmasından dolayı, kulübün çabalarını çok iyi bildiğini belirterek, üstlenilen misyona saygı duyduğunu dile getirdi.

“Hedefimiz, güçlü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti içerisinde, milletine, vatanına ve anavatanına bağlı bireyler yetiştirmektir” diyen Dürüst, Lefkoşa Sarayönü Lions Kulübü’nden, uyuşturucunun başı çektiği kötü alışkanlıklara karşı gençleri koruyucu paneller düzenlemelerini istedi.

Bakan Dürüst, kulübün özverili çalışmalarına her zaman için destek vermeye hazır olduğunu belirtti.

Dürüst’ün, Lefkoşa Sarayönü Lions Kulübü’nü kabulünde, Ulusal Birlik Partisi Mağusa Milletvekilleri Dursun Oğuz ve Erdal Özcenk de hazır bulundu.