Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, ülkedeki üniversitelerde yaklaşık 82 bin öğrencinin eğitim aldığını, hedeflerinin 100 bine ulaşmak olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Mezunlar Vakfı yetkililerini kabulünde konuşan Dürüst, ülkedeki üniversitelerin mezunlarının on binlere ulaştığını, bazı ülkelerin KKTC’yi tanımamalarına rağmen verilen diplomaları tanıdıklarını ve mezunlarını istihdam ettiklerini kaydetti.

Anavatan Türkiye ile sosyal bağların önemine işaret eden Dürüst, her alanda yapılan işbirliğinin ülkeye büyük değerler kattığını, sadece devletler arası ilişkiler değil, artık sivil toplum örgütleri, kardeş okul projeleri gibi pek çok yerde uygulanan ortak çalışmaların önemli gelişimler sağladığını vurguladı.

Mezunların özellikle Türkiye’de çok iyi yerlere geldiklerini ve ülkeyi tanıttıklarını belirten Dürüst, mezunların hem manen hem de siyaseten önemli değer olduklarını vurguladı.

Dürüst, Türkiye’den gelerek ülkeden mezun olan öğrencilerin bugün gerek KKTC’nin tanıtımı, gerek kültürel bağların artması için kurulan bu vakıfta faaliyet göstermelerinin memnuniyet verici olduğunu, bugün bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu kaydetti.

Dürüst, “Ülkemizde bulunan üniversitelerde 82 bin öğrenci eğitim almakta. Bu sayının yaklaşık 50 bini Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen öğrenciler. Hedefimiz 100 bine ulaşmak ve bu artık hayal değil. Dünyaya açılan penceremiz üniversitelerimiz ifadesi tam da bunu anlatmakta” ifadelerini kullandı.

Vakıf Başkanı Aydın Keskin Kanioğlu da, 30 bini aşkın üye sayıları olduğunu, KKTC’nin gönüllü elçileri olarak Kıbrıs’a ilişkin vefa borçlarını ödemek adına ülkeye ziyarette bulunduklarını ve KKTC’nin tanıtımına katkıda bulunduklarını belirtti.